Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/21/firma-oleksandriiskogo-pidpriemtsja-roku-poverne-271-tisjachu-grniven-otrimanih-na-zavischenni-vartosti-tovaru.htm
новини, 21 серпня 2018

Фірма олександрійського «підприємця року» поверне 271 тисячу грнивень отриманих на завищенні вартості товару


Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Оксамит» сплатить на користь Управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради 271,13 тисяч гривень що були переплачені фірмі внаслідок завищення вартості товару та підписання ряду додаткових угод до договору поставки м’яса. Відповідне рішення, за позовом обласної прокуратури в інтересах Східного офісу держаудитслужби, минулого тижня прийняв Господарський суд Кіровоградської області - повідомляє ЦМ "Прозоро".


У лютому управлінням було оголошено закупівлю 15,94 тисяч кілограмів різноманітного м'яса очікуваною вартістю 951,64 тисяч гривень. До участі в тендері свої пропозиції подали ПП «Регіон-А» та ТОВ «ВКФ «Оксамит». За результатом проведення торгів переможцем вказаного аукціону було визнано «Оксамит» з остаточною загальною пропозицією 629,77 тисяч гривень. При цьому ціна окремих товарів була визначена наступною:


- свинина охолоджена (лопаткова частина без кістки) – 51,10 грн/кг;

- печінка яловичини – 7,57 грн/кг;

- тушки курей – 30,10 грн/кг.


Відповідний договір між замовником та постачальником було підписано 20 березня. Того ж дня сторони уклали й першу додаткову угоду якою було збільшено ціну за одиницю товару внаслідок чого кількість поставленого м’яса пропорційно зменшилась. В подальшому протягом 6 місяців ТОВ «ВКФ «Оксамит» було ініційовано підписання ще 11 додаткових угодякими ціну за кілограм свинини було збільшено з 51,1 грн до 119,79 грн, а курятини з 30,1 грн до 57 гривень.


У своїх догодах підприємство вказує на те, що згідно умов додаткових угод №№1-12, їх було укладено в зв'язку зі змінами ринкової кон'юктури та росту цін в торговельній мережі на підставі довідок Торгово-промислової палати. Тим не менш, дослідивши наявні довідки та відповідні мотивувальні листи підприємства прокуратурою доведено неспівставність реального росту цін на ринку та закріпленої в угоді вартості 1 кілограма товару.


У підсумку, дослідивши всі наявні докази, суд прийняв рішення визнати недійсними 10 з 12 додаткових угод та стягнути з ТОВ «ВКФ «Оксамит» на користь Управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради 271,13 тисяч гривеньпереплачених внаслідок підписання вище вказаних документів.


Фігурант справи, фірма «Оксамит», належить подружжю Ткаченків – Олександру Аркадійовичу та Ірині Володимирівні. Свого часу, з 2002 по 2010 роки Олександр Ткаченко був депутатом міської ради Олександрії, а 2008-го навіть отримав відзнаку«Олександієць року» в номінації «Підприємець року 2008». 


1186Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: