Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/07/naslidki-reformi-detsentralizatsii-na-kirovogradschini-foto-.htm
новини, 7 серпня 2018

Наслідки реформи децентралізації на Кіровоградщині (ФОТО)



3 серпня на базі Компаніївської об’єднаної територіальної громади відбувся прес-тур, де журналістам місцевих ЗМІ показали, що змінилося за період створення громади.


Нещодавно (7 місяців тому) у Кіровоградській області шляхом об’єднання двох громад – Компаніївської селищної та Голубієвицької сільської рад – було створено Компаніївську ОТГ. З метою покращити соціально-економічний стан території.


«Ми багато чого зробили за час об’єднання. Особливу увагу приділили Голубієвичам та Антонівці. Покращили дороги (в Антонівці вона не ремонтувалася з 1975 року), встановили дитячий майданчик із сучасним освітленням на сонячних батареях, і далі продовжуємо розвивати не тільки центральну садибу, а й території, які приєдналися», - повідомляє Голова Компаніївської ОТГ Олександр Маслюков.


В.о. старости сіл Голубієвичі та Антонівка Сергій Савчук розповів, що після об’єднання відбулися значні зрушення.


«Наразі будується дитячий садок, а також ремонтуються школа та приміщення амбулаторії», –ділиться Сергій.


Незабаром до Компаніївської об’єднаної територіальної громади приєднається Першотравенська сільська рада. Це буде перший в області випадок приєднання до вже створеної ОТГ.


Сільський голова Першотравенки Анатолій Томило розповів, що спочатку був противником децентралізації , але на прикладі села Голубієвичі, бюджет якого раніше складав 420 тисяч, а зараз – 1 мільйон 200 тисяч, переконався, що це позитивно впливає на розвиток громади.


«Раніше нашого бюджету вистачало лише на поточне утримання села. Тому після об’єднання плануємо утеплити школу, збудувати дитячий садок, відремонтувати фельдшерсько-акушерський пункт», - каже Анатолій.


Голова ОТГ Олександр Маслюков зазначив, що вони працюють дещо інакше, ніж інші територіальні громади. Наприклад, задля економії коштів не створюють окремі відділи (освіти, соцзабезу і т.д.), а передають повноваження до райвідділів.


«Хоч загальний бюджет громади і примножився (з 12 мільйонів до 42 мільйонів), але грошей на все не вистачає, тому зробити заплановане за один рік не вдасться, проте можливостей стало набагато більше, що дає змогу рухатися вперед» - додає Олександр Андрійович.



&ft4                  


1391Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: