Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/07/na-kirovogradschini-trivatimut-perevirki-ditjachih-zakladiv-ozdorovlennja-ta-vidpochinku.htm
новини, 7 серпня 2018

На Кіровоградщині триватимуть перевірки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку


Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук. Він поінформував присутніх про стан організації харчування дітей та заходи щодо попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь у дитячих оздоровчих закладах області.


Посадовець зазначив, що нинішнього року дітей приймають 6 позаміських таборів оздоровлення та відпочинку, а саме «Дружба» (Олександрійський район), «Лісова пісня» (Маловисківський район), «Сонячний» (Долинський район), «Чайка» (Гайворонський район), «Бригантина» (Новоархангельський район), «Жовтень» (Олександрівський район). До початку роботи всі ці заклади були обстежені комісією, деякі з них двічі. Під час перевірок в окремих установах були виявлені порушення у сфері санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів. Зокрема, не у всіх з них були погоджені санітарні паспорти на свердловини, не дезінфікувались водопровідні мережі, не досліджувалась питна вода. До відкриття таборів відпочинку майже всі виявлені порушення були усунені.


Окрім того, головним управлінням Держпродспоживслужби до 20 липня поточного року були проведені позапланові перевірки другої зміни роботи оздоровчих закладів. Порушення виявлено у трьох таборах: «Жовтень», «Чайка» та «Сонячний». Найчастіше у них не дотримувалися умови зберігання продовольчої сировини та харчових продуктів. Так, у «Жовтні» використовували бутильовану воду для пиття з вичерпаним терміном придатності, а у таборі «Сонячний» не проводився лабораторний контроль води у штучному басейні, де купалися діти. Керівникам зазначених установ були надані приписи щодо термінового виправлення виявлених недоліків.


Наразі, по області не зафіксовано жодного спалаху та групових випадків кишкових інфекцій серед дітей, пов’язаних із закладами оздоровлення та відпочинку. – В цілому, оздоровча кампанія підготовлена добре, і проходить спокійно, – констатував посадовець.


Перший заступник голови облдержадміністрації звернувся до Ігоря Бойчука, з тим, аби підпорядкована йому служба продовжила перевірки дитячих оздоровчих закладів. – В разі, якщо там будуть виявлені порушення, винуваті особи нестимуть персональну відповідальність. До таких порушників не може бути жодних поблажок, адже мова йде про дітей, про їхнє здоров’я та безпеку, – відзначив Сергій Коваленко.


1274Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: