Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/05/nardep-jarinich-zaklikav-vibachitisja-zastupnika-ministra-ohoroni-zdorov-ja-cherez-slova-pro-smert-onkohvorih.htm
новини, 5 червня 2018

Нардеп Яриніч закликав вибачитися заступника міністра охорони здоров’я через слова про смерть онкохворих



Нагадаємо, що під час виступу у Рахунковій палаті заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський прокоментував ефективність програми лікування онкохворих за кордоном.


Мова йде про уривок із стенограми виступу Лінчевського, де він сказав: "Щодо ефективності. Щодо нерезультативності і неекономності використання грошей. У сухому залишку 25 відсотків пацієнтів, власне, помирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми є нуль відсотків. Ті проблеми, тобто ті онкологічні захворювання, які, власне, потребують трансплантації кісткового мозку, вони закінчуються смертю. Рано чи пізно". 


На своїй персональній сторінці в мережі фейсбук Костянтин Яриніч, народний депутат України, заслужений лікар України написав:  "Має вибачитися перед онкохворими і піти у відставку: ось чого чекає суспільство від заступника міністра


Неприпустимо та аморально людині, якій довірили реалізовувати державну політику в охороні здоров'я, виголошувати вироки на зразок: "Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть, без варіантів. І ефективність цієї програми є нуль відсотків".


У цивілізованій європейській країні після таких висловлювань державний службовець в той же день був би відправлений у відставку. Масові протести справжніх пацієнтсьтких організацій, які захищають права важкохворих громадян, тому точно б сприяли.


Хочу нагадати заступнику Міністра, що життя і здоров'я людини є найвищою соціальною цінністю в нашій державі! І якщо, завдяки трансплантації людина отримує бодай найменший шанс на продовження життя, держава повинна зробити все можливе, щоб такий шанс їй було надано.


Після всього озвученого Заступником міністра по відношенню до онкохворих пацієнтів, тепер мені зрозуміло чому Загальнодержавна програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2017-2022 роки не була підтримана профільним Міністерством. Це не дивлячись на те, що Національний інститут раку спільно з Асоціацією онкологів України розробили Концепцію такої програми та разом зі мною відстоювали її прийняття.


Як депутат профільного Комітету вимагатиму зустріч нашого Комітету з Прем'єр-міністром для обговорення фаховості, компетентності та моральності дій нинішнього керівництва МОЗ України.


І, наостанок. На фото добре відомий українцям португальський співак Сальвадор Собрал - переможець минулорічного євробачення. Після перемоги на євробаченні, Сальвадору здійснили пересадку серця... В цьому році він знову вийшов на сцену та порадував глядачів своїм неповторним щирим співом.


Все буде добре".



1795Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: