Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/05/do-kintsja-2018-roku-aeroport-u-kropivnitskomu-mozhe-nabuti-status-mizhnarodnogo.htm
новини, 5 березня 2018

До кінця 2018 року аеропорт у Кропивницькому може набути статус міжнародного



Сьогодні, 5 березня до Кропивницького з робочим візитом завітав державний секретар міністерства інфраструктури Андрій Галущак. 


У приміщенні ОДА відбулась прес-конференція на якій обговорили можливості повноцінного використання аеропорту Кропивницького.


«Із давніх часів Кіровоград був центром авіації. Тут було два училища і щодня із кіровоградського аеропорту відправлялося близько 30 літаків. Зараз в це важко повірити», - зазначив посадовець. 


Міністерство інфраструктури разом із депутатами ініціює розвиток регіональної авіації і прагне ввести в дію аеропорт міста Кропивницького та надати йому статус міжнародного. 


«Для того, щоб зреалізувати цей план на початку треба, щоб депутати на регіональному рівні підтримали це рішення. Юридичні процедури займуть близько 2-3-х місяців», - продовжує Андрій Галущак. 


Для реалізації у аеропорта має бути один господар, ним може виступити Міністерство інфраструктури. 


У разі, якщо це рішення буде прийнято, то основною метою буде добудування злітної полоси. Таким чином, до кінця 2018 року аеропорт може отримати статус міжнародного, а до кінця 2019 проект буде повністю реалізований.


1812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: