Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/24/spivpratsja-gromad-primnozhue-ihnii-potentsial.htm
новини, 24 лютого 2018

Співпраця громад примножує їхній потенціал

Семінар, присвячений міжмуніципальному співробітництву та питанням безпеки і соціального захисту, провели 22 лютого у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

- Ефективне використання запропонованого державою інструменту співробітництва громад дозволяє вирішувати такі проблеми, розв’язання яких поодинці є абсолютно неможливим
, - відкрив семінар Олег Яременко, директор Центру розвитку місцевого самоврядування.

За його словами, Полтавщина – лідер у реалізації проектів міжмуніципального співробітництва громад. Відповідно до реєстру договорів, представленому на сайті Мінрегіону, левова частка договорів по Україні представлено саме у цій області. Тому основним спікером семінару став, завдяки технологіям зв’язку через Skype, якраз полтавчанин Олександр Ісип, радник з питань децентралізації Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування.

- Я переконаний, що співробітництво територіальних громад – це інноваційний інструмент розвитку спроможності органів місцевого самоврядування
, - наголосив Олександр Ісип, і навів приклади позитивного досвіду використання практик міжмуніципального співробітництва у Полтавській області. Крім того, протягом 1998-2015 років пан Ісип був Кобеляцьким міським головою, тож поділився із колегами, котрі приїхали у Кропивницький із різних куточків області, інформацією про завдання, мету і форми співробітництва громад, а також нормативно-правову базу та сучасні умови такої співпраці.

Наступна частина семінару була безпосередньо пов’язана із першою, адже співробітництво – запорука безпеки у багатьох аспектах, і саме у співпраці бачать шлях до успіху ті, хто працює у сферах соціального і цивільного захисту.

Про повноваження об’єднаних територіальних громад з питань цивільного захисту, а також необхідність створення структури цивільного захисту громади розповів
Анатолій Купріянов, завідувач обласного методичного кабінету навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області. Також виступила Надія Кримська, заступниця директора Департаменту соціального захисту, яка наголосила на готовності до співпраці на всіх рівнях, починаючи від села і закінчуючи містом структур департаменту. Важливим акцентом став виступ, який зробила Оксана Білоброва, інспекторка зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у Кіровоградській області. Оскільки нещодавно масштаб діяльності установи розширився на всю область, управління планує свою взаємодію із територіями Кіровоградщини.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00). 

974Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: