Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/23/kompaniivski-starshoklasniki-znaiomilis-z-tonkoschami-profesii-politseiskogo.htm
новини, 23 лютого 2018

Компаніївські старшокласники знайомились з тонкощами професії поліцейського


«Моя майбутня професія – поліцейський!» – під таким лозунгом у Компаніївському відділенні Долинського відділу поліції ГУНП у Кіровоградській області за участі фахівців Компаніївського районного центру зайнятості відбулася презентація професії «поліцейський» - повідомляє А.Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятостівідділу надання соціальних послугКомпаніївського районногоцентру зайнятості.


Під час заходузаступник начальника Компаніївського відділення Долинського відділу поліції Володимир Петренко розповів старшокласникамкомунального закладу «Компаніївське НВО»Компаніївської об'єднаної територіальної громади про  роботу секторів реагування, сектору превенсії, слідчого сектору та сектору кримінальної поліції.


Дев'ятикласники мали можливість ознайомитися із спеціальними засобами захисту: бронежилетом, каскою, гумовою палицею та іншим. Експерт-криміналіст Надія Каверина з радістю відповіла на питання дітей, зокрема розповіла чим займається криміналіст.


«Його завдання провести усі необхідні експертизи, що допомагають знайти злочинця. Саме він першим з оперативної групи входить у пограбовану квартиру або на місце вбивства: фотографує, знімає відбитки пальців, оглядає та упаковує усі речові докази. За знайденою волосиною криміналіст зможе визначити групу крові, стать і вік її власника. За слідом від кулі – з якої зброї  стріляли і яким чином. За відбитками шин – марку автомобіля, за почерком– автора листа тощо»,  – зазначила Н. Каверина.


Поліцейська показала школярам, що саме знаходиться у сумці чи кейсі криміналіста,провела майстер-клас зі знімання відбитків із уявного місця злочину: один із учнів залишив свій відбиток на рамі вікна, а інший за допомогою спеціальної пудри та скотчу знімав ці відбитки.


Старшокласники із великим захопленням спостерігали за працівниками поліції табрали участь у презентації спеціальних засобів захисту.


Наприкінці зустрічі, декілька школярів висловили бажання стати у майбутньому правоохоронцями. результаті проведеного заходу дев'ятикласник Артем вирішив що хоче бути. «Замислюючись над своєю майбутньою професією, я «примірив на себе» багато спеціальностей. І врешті-решт вирішив, що хочу бути правоохоронцем. Напевно, немає настільки потрібної професії, як професія поліцейського. Завжди й скрізь, у будь-якому суспільстві, існує необхідність у дотриманні закону, підтримці громадського порядку, забезпеченні захисту громадян і майна», – поділився своїми планами на майбутнє з фахівцями фахівців Компаніївського районного центру зайнятості дев’ятикласник Артем.


На завершення заходу, представникиКомпаніївського відділення Долинського відділу поліціївисловили готовність до подальшої  співпраці щодо добору претендентів на службу в поліції  та висловили сподівання, що лави нової Національної поліції поповнять справжні патріоти, які хочуть змінити долю України на краще.


   

1641Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: