Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/23/gospitalni-radi-pratsjuvatimut-nad-rozvitkom-meditsini-kirovogradschini.htm
новини, 23 лютого 2018

Госпітальні ради працюватимуть над розвитком медицини Кіровоградщини


Сьогодні, 23 лютого, у приміщенні медичного коледжу ім. Мухіна відбулася інформаційна зустріч, під час якої обговорювали питання створення Госпітальних рад та перспективи розвитку первинної медицини. 


Нагадаємо, що відповідно до реформи у сфері охорони здоров`я, постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року, затверджено створення Госпітальних округів та Госпітальних рад. 


На зустріч завітав  та висловив свою думку народний депутат, заслужений лікар України, Костянтин Яриніч: “Наразі мені не вистачає суттєвих дій Міністерства охорони здоров`я. На це треба витрачати не тільки професійний, а й фінансовий ресурс. На наступному тижні я матиму зустріч з міністром охорони здоров`я, на якій говоритиму про необхідність проведення роз’яснювальної роботи для населення».


У Кіровоградській області створено Західний, Кропивницький та Олександрійський госпітальний округ. 


«Ми набуватимемо той досвід, який дозволить почати працювати госпітальній раді.  Завдання Госпітальних рад - перш за все, знати кожен заклад: його можливості і проблеми та забезпечити його розвиток. Радує той факт, що до рад входить багато лікарів, які знаються на цих питаннях. Обласна державна адміністрація в свою чергу намагатиметься по максимуму забезпечувати медичні заклади необхідним. Основна задача - щоб мешканці Кіровоградщини були здоровими та жили довше», - говорить перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.


фото - Олени Сінченко


читайте також:

Сьогодні у Кропинвицькому з`ясовували, що таке Госпітальні ради та як вони працюють

832Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: