Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/20/ministr-osviti-ta-nauki-ukraini-zavitala-na-kirovogradschinu-z-robochim-vizitom.htm
новини, 20 лютого 2018

Міністр освіти та науки України завітала на Кіровоградщину з робочим візитом


Вчора, 19 лютого, з робочим візитом на Кіровоградщину завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Посадовець відвідала декілька учбових закладів, серед яких: НВО №25, ЦНТУ, Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1.


У рамках свого візиту міністр розповіла  більш детально про новий закон України «Про освіту» та про нову українську школу. За  словами Лілії Гриневич, система освіти багато років працювала неправильно: «Хиба у тому, що ми натаскуємо учнів та студентів  теоретичними знаннями, а коли вони після закінчення навчання стикаються з практикою та реальним життям – з’являються проблеми. Ми зараз хочемо це змінити. Тому нова українська школа буде спрямована на те, щоб учні отримали якісні знання, якими зможуть користуватися на практиці та вирішувати питання, які поставатимуть у житті. А не забудуть програму школи через деякий час».


Закон «Про освіту» передбачає певні зміни, які спрямовані  на розвиток системи освіти.


Міністр освіти і наука розповіла також про те, чому було прийняте рішення запровадити 12-річну систему: «У таких школах, які були раніше будь-хто з нас не хотів би навчатися ще один додатковий рік. Але зараз усе змінилося і нова школа за цей додатковий рік принесе неабияку користь для навчання та здачі ЗНО».


884Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: