Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/16/shkoljari-oleksandriischini-diznavalis-jak-prinositi-korist-dlja-suspilstva-na-svoemu-robochomu-mistsi-foto-.htm
новини, 16 лютого 2018

Школярі Олександрійщини дізнавались, як приносити користь для суспільства на своєму робочому місці (ФОТО)


Проблема професійного самовизначення особливо гостро постає перед старшокласниками та випускниками шкіл, адже вони мають усвідомлювати важливістьвибору життєвого шляху. Тож тут головне не помилитися.Як же знайти «своє місце» в житті і як правильно обрати професію, якщо їх багато?Відповіді на ці питання допомагають знайти фахівці служби зайнятості.


Нещодавно,для учнів Щасливської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та Добронадіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, фахівцями Олександрійського центру зайнятості було організовано виїзний День інформації. До спільного проведення заходу було запрошено працівників Олександрійської центральної районної бібліотеки імені Д. І. Чижевського.


Для учнів 7-11 класів було проведено профорієнтаційніуроки на тему «Усвідомлений вибір професії» та інтерактивні заходи. Зокрема, фахівець з професійної орієнтаціїО. Клочконадала учням поради, до яких варто прислухатися під час вибору професії таразом зі школярами визначила помилки, які часто припускають підлітки обираючи власний професійний шлях.Під час зустрічі діти переглянули барометр професій, ознайомилися з паспортами навчальних закладівОлександрійщини та отримали відповіді на питання.


Працівники Олександрійської центральної районної бібліотеки імені Д. І. Чижевського О. Губа та Н. Кізілова для школярів провели цікавий інтерактивний захід на тему «Майстерність лише тому дається, хто весь справі віддається», під час якого влаштували захопливий конкурс знавців професій. Демонструючи особливості професії будівельників, архітекторів, математиків та інших, діти проявили творчий підхід у виконанні завдань та демонстрували гарний рівень знань світу професій. 


Як повідомила О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтаціївідділу  активної   підтримки безробітнихОлександрійського міськрайонного центру зайнятості, за результатами зустрічі, школярі, спільно з запрошеними спеціалістами, дійшли висновку, щодля того, щоб знайти себе і правильно визначити своє місце в житті, кожна людина має відповісти на такі запитання: у якому виді діяльності я зможу найповніше розкрити себе? Які мої спроможності? Які фахівці  наразі є більш потрібними суспільству та що воно чекає від мене? 


      



1052Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: