Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/31/nedobrosovisnih-platnikiv-alimentiv-pozbavljatimut-vodiiskih-prav-ta-prava-viizdu-za-kordon.htm
новини, 31 січня 2018

Недобросовісних платників аліментів позбавлятимуть водійських прав та права виїзду за кордон


Сьогодні, 31 грудня, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул провів звітну прес-конференцію, під час якої проінформував ЗМІ та громадськість про результати роботи структурних підрозділів і запровадження нових ініціатив міністерства юстиції на території Кіровоградщини у 2017 році.


Згідно офіційних даних, у 2017 рорці було проведено таку роботу:

-  державні виконавці завершили 65 498 виконавчих документів на суму 1, 073 млрд грн і виконали 24 318 документів на суму в 144, 5 млн грн;

-   на Кіровоградщині було стягнуто 65, 7 млн грн. аліментів з недобросовісних батьків на користь 12 913 дітей;


«Відповідно до законодавства тепер батьки, у яких є заборгованість за сплату аліментів більш, ніж 6 місяців будуть позбавлені водійських прав, права на користування вогнепальною зброєю та заборона виїзду закордон», - говорить начальник обласного управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул.


-  3 661 працівник отримав заборгованість із заробітної плати на загальну суму 15, 2 млн грн;

-  до держбюджету було стягнено 50, 3 млн грн;

-  свідоцтва про народження отримали  4132 немовляти;

-  у рамках процедури «Шлюб за добу» одружилося 270 пар;


«Великою популярністю серед мешканців Кіровоградщини користується проект «Шлюб за добу», проект стартував 31 березня 2017 року, за цей час простежується такий попит цього проекту. Запрошуємо пари також скористатися цією можливістю 14 лютого. Наразі сервіс діє у двох містах області -  Олександрії та Кропивницькому», - говорить області Вадим Гуцул.


-  ліквідовано 2 нотаріальні контори;

-  описано 175 земельних ділянок;

-  поновлено права у 7 випадках рейдерських захоплень;

-  відбувається реалізацію проекту «Я маю право» -  46 виїздів у сільську місцевість, проведено 228 оперативних консультацій;


«На Кіровоградщині за останній рік було зафіксовано7 випадків рейдерських захоплень (захоплення земельних ділянок у Благовіщенському та Голованіському районах і корпоративних прав юридичних осіб. Наразі ситуація є некритичною і проблеми підлягають вирішенню», - каже Вадим Гуцул.


Також у 2017 році стартував проект загальнонаціонального правопросвітницького  проекту «Я маю право!». Метою проекту є підвищення правової культури та свідомості населення. Фахівці обласної юстиції організували 46 мобільних точок доступу громадян до безкоштовної правової допомоги.


               

1084Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: