Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/31/kropivnitska-delegatsija-vidvidala-tretju-shkolu-trening-dlja-blogeriv-foto-.htm
новини, 31 січня 2018

Кропивницька делегація відвідала третю школу-тренінг для блогерів (ФОТО)


27 січня,  в рамках проекту  «Iam Media: Emprowerment Advocacy ProgrammeforInternally Displaced Women» ГО «Фундація прав людини» за підтримки Robert Bosch Foundation, стартувала третя заключна школа-тренінг для блогерів, участь в якій взяли дванадцятеро делегатів з Кропивницького.


Тема третьої школи – «Блогери у правозахисті».


Головною метою проекту є посилення голосу внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні через системне використання сили блогерства у соціальних медіа-ресурсах.


Упродовж чотирьох днів на учасників чекало довготривале навчання та продуктивна робота. Вони отримували від тренерів теорію стосовно певної теми, а потім закріплювали свої знання практичними вправами.


«Привезли нас у гарний будинок,  з інтер’єром у 5 балів, одразу ж погодувала дуже незвичайною, але смачною кашею. Тут я знайшов нових друзів та отримав дуже змістовну інформацію від наших спікерів , які чітко і доступно до нас доносили не зовсім просту інформацію. Також мене вразила «Хвилина правди» - це щось дійсно круте і незнайоме мені», - говорить учасник з Чераської області Дмитро.


Тренером у перший день була Соколенко Наталія – телепортерка, учасниця журналістського руху «Стоп цензурі!» та «Самоврядної альтернативної мережі», член Громадської ради доброчесності, спів засновниця « Громадського радіо», яка розповідала про блогосферу загалом та про блог як інструмент впливу.


«Мені дуже приємно знаходитися серед багатьох розумних людей, у яких горять очі і неймовірна жага до нових знань. Сподіваюсь, що мій досвід та знання стануть у нагоді майбутнім лідерам думок», - говорить Наталія Соколенко.


Другого день учасників навчав Андрій Андрушків – громадський журналіст, медіа-правозахисник. Він розповідав учасникам про адвокацію та на практиці вчив створювати громадські


Регіональним партнером проекту «Я-медіа» в Кіровоградській області є ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос». Її координаторка, Ірина Ткаченко,  доцент, кандидат філологічних наук кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В. Винниченка, прокоментувала важливість проекту «Я-медіа» для нашого регіону:


«Правозахисні аспекти блогерства та медіа мають безперечну важливість для локальних та глобальних спільнот, які в умовах української дійсності опинилися перед складним викликами війни. Проект несе важливу цінність альтернативних медіа. І якщо людина хоче бути медіа, то вона має робити це професійно.Я переконана, що для Кіровоградської області ідея проекту "IamMedia" матиме резонанс і видимі результати, які проявлятимуться як у якісних блогах, так і у створенні особливої ком'юніті активних блогерок, голоси яких допомагатимуть чути інших».


Пані Ірина третій день школи присвятила темі «Платформи для створення блогів»(Tilda, Blogger)».


«Школа блогерства – це класний приклад утілення неформальної освіти . За декілька днів перебування у цій школі я здобула не лише ґрунтовні знання про адвокацію, правозахист, платформи для блогів, а й познайомилась із цікавими людьми», - розповіла сайту Кіровоград 24 учасниця з Кропивницького, Лариса.


У заключний, четвертий день школи спікером був Євген Фомін – громадський діяч, керівник громадської організації «Фундація прав людини», магістр міжнародного права, автор багатьох проектів та засновник громадського центру «MamaCares», який розповідав про адвокаційну кампанію в дії: структуру та очікувані наслідки.


Після закінчення навчання у школі, проект не закінчиться. Учасники повинні протягом шести місяців наповнювати свій блог матеріалами, не менш, ніж один матеріал за один тиждень.


Також у місті Кропивницькому надалі  відбуватиметься ряд заходів (з 15 лютого до 20 травня 2018 року):

1.  Дводеннийсемінар “Сила блогу у розвиткугромади”.

2.  Круглийстіл “I am media”.

3.  Тематичні блог-кафе.

4.  Вебінари з провіднимиекспертами у сферіблогінгу, соціальнихмедіа, меіда-адвокації.

5.  Фінальнийкруглийстіл та перс-конференція за результатами проекту.



          

1440Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: