Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/11/u-kropivnitskomu-pratsjujut-nad-stvorennjam-shemi-teplopostachannja.htm
новини, 11 січня 2018

У Кропивницькому працюють над створенням схеми теплопостачання


Сьогодні, 14 листопада, в міській раді відбулася прес-конференція на тему: «Стратегія теплопостачання міста Кропивницького: реалії та виклики». 


«Сьогодні ми говоримо про муніципальну стратегію модернізації системи теплозабезпечення нашого міста. У нашому місті є два підприємства, які виробляють теплоенергію: КП "Теплоенергетик"  опалює третю частину нашого міста - 6099 споживачів. ТЕЦ  забезпечує тепловою енергією 642 будівлі. Підприємство ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» станом на 1 січня опалює 19 626 споживачів" - зазначив Олександр Мосін, заступник міського голови.


Теплогенеруючі підприємства Кропивницького КП "Теплоенергетик"  та ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" забезпечують теплом 38,7% абонентів міста. Дослідження показало, що той відсоток не може підключитись до індивідуального опалення через фінансову неспроможність. 


Було прийнято рішення відключити стояки, там де лишилось 1-2 квартири з центральним опаленням.


Рішенням  міської ради затверджено Програму оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2017-2018 роки. У ході реалізації Програми передбачається облаштування систем індивідуального опалення у 299 квартирах та відключення 96 будинків від системи централізованого теплопостачання.


«Ми маємо розбалансовану систему теплопостачання і повинні її збалансувати», - наголошує Олександр Мосін, заступник міського голови.


Місту потрібна чітка схема. Є 3 варіанти підходу до створення схем: 

  1. формальний;
  2. останній акорд, щоб поховати теплозабезпечення; 
  3. спроба зробити таку схему, яка має певний сенс.    


"По-перше, ми повинні мати точні показники. По-друге, мати стратегічний план - наразі це головна мета», - говорить Олександр Сігал, віце-президент міжнародної асоціаціі термоенергетичних компаній, член правління МАТЕК, директор інституту промислової технології, заступник голови державної координаційної ради з підтримки та розвитку промислової та муніципальної енергетики. 


 

1244Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: