Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/05/rjatuvalniki-kirovogradschini-otrimali-novu-tehniku-foto-.htm
новини, 5 січня 2018

Рятувальники Кіровоградщини отримали нову техніку (ФОТО)



Сьогодні, 5 січня, на навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області представники влади вручили особовому складу Кіровоградського гарнізону пожежно-рятувальну техніку, спорядження та форму.


Зокрема кропивницьким рятувaльникам передали тягaч Ford та чотири пожежно-рятувaльні мaшини (вартість техніки за 1 одиницю становить 4 мільйони 614 тиcяч гривень).


До присутніх звернувся начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, який подякував представникам обласної влади, органів місцевого самоврядування за розуміння проблемних питань Служби порятунку області та постійну підтримку у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення рятувальників Кіровоградщини.


«Пріоритетом сьогодні є безпека в державі, тому ми суттєво модернізуємо обладнання для того, аби її забезпечити. Бажаю більше працювати під час навчань і менше в умовах реальної небезпеки», - зазначив міський голова міста Кропивницького Андрій Райкович. 


До вітального слова та вручення долучились і голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чoрнoівaненко. 


За інформацією У ДСНС України у Кіровоградській області ключі від двох сучасних пожежних автомобілів, отриманих від ДСНС України, Віталій Миронюк вручив начальнику 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрія Олександру Загурському. Вартість одного такого автомобіля складає понад 4 млн. гривень Ще на один пожежний автомобіль стануть більшими автопарки Новоукраїнського та Олександрівського районних підрозділів Управління ДСНС в області. Начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Олексію Сушку Віталій Миронюк урочисто вручив ключі  від нового тягача FORD Cargo 3542T з напівпричепом ВАРЗ-НПВ 4709 з тралом вартістю понад 2,5 млн. гривень,який буде задіяний для перевезення важкої інженерної техніки та майна табору життєзабезпечення не лише в області, а й по всій Україні. 


До речі, такі тягачі отримали лише 4 області, у тому числі й Кіровоградська. Крім того, сапери АРЗСП Управління ДСНС в області отримали у своє розпорядження сучасне піротехнічне обладнання: 2 металодетектори «IEDDS-VMH3CS-UXO-BERRYVMH3CS», 5 бронежилетів КОРСАР та 5 бронежилетів загального призначення, а також 5 кулезахисних шоломів. П’ять  комплектів сучасних апаратів захисту органів дихання європейського зразка одержав особовий склад 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Гайворон та дев’ять – 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Знам'янка. Також знам’янські рятувальники отримали ще й 12 комплектів нового бойового одягу. 


Сертифікати на понад 18 тонн піноутворювача та 40 комплектів бойового одягу вручили голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. 


Міський голова Кропивницького передав рятувальникам обласного центру 40 комплектів повсякденного робочого одягу. Олександрійський міський голова Степан Цапюк та голова Олександрійської районної державної адміністрації Богдан Куруп передали рятувальникам 2-го пожежно-рятувального загону м. Олександрія 60 зимових робочих курток та 80 пар форменого взуття. 


Віктор Самойленко, голова Новоукраїнської районної державної адміністрації, вручив рятувальникам району 34 бойові каски та 22 пари форменого взуття. Рятувальникам Олександрівщини цього дня голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борот вручила сучасний компресор високого тиску німецького виробництва для заправки балонів в апаратах на стисненому повітрі.




                        

2627Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: