Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/21/kazka-pro-p-janu-chervonu-shapochku-z-pidruchnika-dlja-8-go-klasu-viklikala-shkval-emotsii-v-sotsmerezhah-foto-.htm
новини, 21 березня 2017

Казка про п’яну Червону шапочку, з підручника для 8-го класу, викликала шквал емоцій в соцмережах (ФОТО)


Согодні, 21 березня,  на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук Олександр Дануца виклав кілька фото сторінок з книжки "Українська література" для 8-го класу загальноосвітніх навчальних закладів. Казка Євгена Дудара "Червона шапочка". Підручник виданий у 2008 році і рекомендований Міністерством освіти і науки України.


 Олександр Дануца: "Сказати, що я шокований, це нічого не сказати. Сьогодні вранці мені дали почитати казочку про "Червону шапочку" з підручника для 8-го класу "Українська література" рекомендованого міністерством освіти. По цьому підручнику вчаться, цю "казочку" задають, в тому числі, як домашнє завдання з тим, щоб учні потім переказували на уроці. Не пожалійте кілька хвилин і прочитайте! "


Зазначимо, що у 2009 році було перевидання даного підручника і казку про "Червону шапочку" з неї вилучили. Але в кропивницьких школах цей підручник ще й досі використовують.


щоб збільшити світлини натисніть на них.


          

26110Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Світлана21 березня 2017 14:26
0
Цей твір вже давно вилучений з програми, і ніхто його в школі не вивчає. Щодо використання його в школі - інформація недостовірна. Підручниками з української літератури новими у цьому році школи були забезпечені вже на початку року, принаймні в Кіровограді. Якщо ж десь і використовують старі підручники, то на те і потрібен учитель, щоб керувати процесом навчання учнів. Прошу, не недооцінюйте професійні здібності наших вчителів і не робіть сенсацію на порожньому місці:-)
Відповісти
Анна21 березня 2017 15:13
0
Пані, Світлано, на мою думку цей жах-твір взагалі не мав з"явитись в шкільному підручнику... І в мене, наприклад, притензії не до вчителів, чи директора школи, який/яка не вилучили підручники, і навіть не до автора даного твору, а до тих хто сидить в Міністерстві освіти, затверджує ці підручники і за наші з Вами кошту друкує таку нісенітницю...Я ПРОТИ щоб моя дитина читала і наслідувала ось таку поведінку....
Відповісти
Світлана21 березня 2017 19:43
0
Повністю з вами згодна.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: