Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/16/vlasnikam-priimalnih-punktiv-metalolomu-poperedili-scho-komunalni-pidpriemstva-ne-zdajut-v-bruht-krishki-ljukiv-i-dviguni-liftiv.htm
новини, 16 березня 2017

Власникам приймальних пунктів металолому попередили, що комунальні підприємства не здають в брухт кришки люків і двигуни ліфтів



Перспективи співпраці міської влади і органів поліції обговорили сьогодні під час спільної робочої зустрічі заступник міського голови Олександр Грабенко і начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.


В обговоренні активну участь взяли керівники виконавчих орагів міської ради та підрозділів поліції.


Особлива увага учасників зустрічі була приділена крадіжкам комунального майна. Постійне викрадення кришок каналізаційних люків, решіток зливових каналізацій, кабелів і двигунів ліфтового господарства, автомобільних акумуляторів змушують комунальників відшукувати резерви і в без того не переповнених бюджетах своїх підприємств на постійне відновлення вкраденого. Крім того, відзначив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, відсутність люка, чи пошкоджений кабель – це загроза життю і здоров’ю мешканців міста.


Як правило, увесь вкрадений метал розбивається і здається на приймальні пункти металолому. При цьому крадіїї бувають настільки нахабними, що рекомендуються, як працівники комунальних служб, які принесли власне несправне майно.


Віктор Кухаренко попередив власників таких пунктів – комунальні підприємства ніколи не здають у брухт вироби із металу, у тому числі люки і двигуни від ліфтів. А от нехтування законом і співпраця з металевими вандалами рано чи пізно, але обов’язково приведе на лаву підсудних.


Про випадки обкрадення шкіл і дитячих садочків у Кропивницькому повідомила начальник упраління освіти Лариса Костенко. За її словами, кількість таких крадіжок значно поменшала, після того, як у закладах почали встановлювати сигналізації, камери відеоспостереження і передавати приміщення під охорону.


На необхідності якнайширшого використання засобів технічного спостереження на території міста наголосив під час зустрічі і Олександр Грабенко. Їх застосування, з практики інших міст значно зменшує кількість правопорушень і допомагає розкривати злочини за “гарячими слідами”. Для прикладу, у місті Кам’янському, за кількістю населення близькому до Кропивницького, на території міста вже встановлено 100 камер відеоспостереження.


- Такий проект має стати реальністю і в Кропивницькому, - відзначив Дмитро Авдієнко. – Для цього поліція спільно з міською владою завершує розробку програми “Безпечне місто” і після опрацювання деталей вона буде винесена на одне із засідань міської ради. Програма передбачає організацію повного відеоконтролю за публічними місцями.


У той же час депутат міської ради Олег Краснокутський звернув увагу на необхідності приділяти рівну увагу технічному забезпеченню за програмою “Безпечне місто” кожному мікрорайону обласного центру.


- Щоб не вийшло, що у спальних мікрорайонах змонтують 20 камер, а на Новомиколаївці, де криміногенна ситуація не краща, дві, - підкреслив депутат.


У міській раді не обійшлося і без слів подяки на адресу Кропивницької поліції. І Олег Краснокутський, як директор міського Центру соціологічних служб для дітей, сім’ї і молоді і начальник спецінспекції міської ради Андрій Максюта висловили вдячність представникам поліції за тісну співпрацю.


- Сьогодні ми маємо максимальний рівень взаємодії, - відзначи у розмові Андрій Максюта. – Наші спільні рейди з патрульною поліцією місцями несанкціонованої торгівлі і участь у спільних комісіях разом із інспекторами національної поліції під час перевірок пуктів прийому металобрухту стали набагато ефективнішими.


- Відкритий діалог влади і поліції був сьогодні обопільно корисним, - переконаний Олександр Грабенко. – Ми мали чесну розмову про всі проблеми, які маємо у місті, намітили заходи, які допоможуть у боротьбі з такими негативними явищами, як вулична торгівля, незаконний продаж алкогольних напоїв, поруження режиму роботи закладами ресторанного господарства.


1350Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: