Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/16/legendarnii-gravets-zirki-oleksii-katsman-podilivsja-vrazhennjami-vid-dvoh-istorichnih-peremog.htm
новини, 16 березня 2017

Легендарний гравець «Зірки» Олексій Кацман поділився враженнями від двох історичних перемог


Легендарний гравець «Зірки» Олексій Кацман, який був тренером нашої команди в 1996 році, коли кропивничани обіграли чемпіона України, київське «Динамо», з рахунком 2:1, поділився враженнями від двох історичних перемог.


- Олексію Йосиповичу, давайте пригадаємо матч 1996 року, коли ваша команда перемогла «Динамо» – 2:1.


- Головний тренер «Зірки НІБАС» Олександр Іщенко, помічником котрого в команді я тоді був, перед матчем сказав хлопцям, що головне – не боятися суперника. І тоді ми боролися з динамівцями на кожному клаптику поля, практично не давали їм дихати. І вдалося нам, у підсумку, перемогти, тому що кияни нічого не змогли вдіяти з нашим настроєм. Два голи тоді забили Сергій Борисенко та Юрій Мартинов. До речі, Сергій напередодні гри став батьком, а Юрій якраз 5 червня святкував День народження. Так що в них вийшло подвійне свято. Але головне, що тоді  це було свято для міста, люди, мабуть, тиждень святкували ту звитягу.


- До того ж, тоді наша команда здобула вольову перемогу. Що казав Олександр Іщенко після того, як «Зірка» пропустила першою?


- Він завжди казав, що не треба боятися динамівців, а треба грати у свій  футбол. Тоді Сергій Борисенко забив своїм коронним ударом головою, адже він на другому поверсі грав краще, ніж ногами (посміхається). Це потім його вже навчили грати й головою, й ногою. Ви знаєте, в тому матчі було найважливіше, що на полі був колектив. Як і зараз у «Зірки» був колектив, тому й удалося здобути такий позитивний результат.


- А Ви не пам’ятаєте реакцію головного тренера «Динамо» Йожефа Сабо на ту поразку на нашому стадіоні?


- Звісно ж, він був розчарований. А як інакше може поводити себе тренер, коли команда поступилась? А тут іще й така сенсація – «Динамо» програло команді з периферії, котра грала тільки перший сезон після підвищення у класі. Ми перемогли заслужено тоді, це те, що я можу точно сказати.


- А які у Вас враження від цьогорічного матчу з «Динамо»?


-  Ви знаєте, по цій грі нам би й рахунку 1:0 цілком вистачило, щоб перемогти. «Динамо» абсолютно нічого не показало. А ми виконали своє завдання – перемогли і здобули три очки. Шкода, що з «Дніпром» ми зіграли внічию й поступилися «Сталі». Якби й у тих матчах перемогли – цілком могли б увійти до першої шістки. По грі з «Динамо» мені сподобалося, що було мало передач назад. Ми весь час вантажили м’яч уперед, швидко переходили з оборони в атаку, а там за м’ячі «чіплявся» Есеола, й саме він заробив два результативних штрафних. Загалом, можна відзначити й чудову атмосферу на трибунах. Уболівальники відверто раділи перемозі й готові були на руках винести футболістів із поля. Я думаю, задоволення отримали всі.


1977Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: