Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/16/kirovogradska-miskrada-ne-pidtrimala-zapit-ukropivtsiv-pro-torgovelnu-blokadu-okupovanih-teritorii-ukraini.htm
новини, 16 березня 2017

Кіровоградська міськрада не підтримала запит УКРОПівців про торговельну блокаду окупованих територій України


Про це йдеться на сторінці УКРОП Кіровоградщина у соціальній мережі Facebook:


"Сьогодні, 15 березня, депутати Кіровоградської міської ради відмовились підтримати запит свого колеги, голови фракції УКРОПу в міській раді Михаил Бежан (Mihail Bezhan) стосовно підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу. 


«Вважаю, що в умовах війна, продовжувати торгівельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари - неможливо. Саме тому виступив з відповідним депутатським запитом», - говорить Михайло Бєжан.


«За» проголосувало 13 депутатів міської ради, серед них представники «Батьківщини», «Свободи», «Самопомічі» та «Радикальної партії», представники всіх інших політичних сил не голосували або утримались, так рішення не було прийнятим. 


У цьому запиті укропівці просили підтримати вимоги до керівництва держави щодо необхідності вжити заходів і припинити торговельно-економічні відносини з окупантами. А саме:


– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;


– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;


– встановити мораторій на вивезення та ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію, за винятком гуманітарних, які ввозяться під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного комітету Червоного Хреста й Червоного Півмісяця;


– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській та Донецькій областях.


«Ситуація з голосуванням не стала для нас несподіванкою, адже минулого тижня депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали запит щодо торгівельної блокади мого однопартійця, депутата Олексія Мірошниченка. Прикро, що ті політичні сили, які з більшості питань виступають по різні сторони барикад, вирішили об’єднати свої зусилля для того, щоб не дати прийняти це рішення» - коментує ситуацію Михайло Бєжан.


2043Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: