Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 січня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/01/03/dorogu-poltava-oleksandrija-vidkrili-dlja-ruhu-transportu.htm
новини, 3 січня 2017

Дорогу "Полтава—Олександрія" відкрили для руху транспорту


На відремонтованій ділянці дороги М-22 Полтава—Олександрія офіційно відновили рух транспорту.


Традиційну червону стрічку з цієї нагоди не перерізали, натомість пустили транспортний потік через капітально відремонтований міст через річку Кобелячок поблизу села Вишневе (колишнє Свердловське) Кобеляцького району, який до цього був закритий. Фактично  - завершили перший етап капітального ремонту дороги М-22  Полтава—Олександрія, повідомляє vpoltave.info з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.


Ремонт дороги розпочали цього року на найбільш проблемній ділянці від 48-го до 75-го кілометру, де також знаходилися два аварійні мости — поблизу села Вишневе та села Оленівка (Козельщанський район). Загальна вартість робіт — 300 мільйонів гривень. Левова частка коштів грошей — з державного бюджету, які виділялися на умовах співфінансування. Майже 50 мільйонів гривень виділила Полтавська обласна рада. Переможцем дворівневих конкурсних торгів (і генеральним підрядником) стала одеська компанія ТОВ «Ростдорстрой».


Як прокоментував начальник Служби автомобільних доріг України в Полтавській області Володимир Трояновський, проблемою виявився той факт, що дорога, збудована у 50-х роках минулого століття, не має основи. Тому довелося запроваджувати технологію холодного ресайклінгу, фактично будувати нову бетонну основу.


 — Єдина невідремонтована ділянка на відрізку від 48-го до 75-го кілометру — це перетин з дорогою Р-52 Дніпро—Царичанка—Кобеляки—Решетилівка, — додав Володимир Трояновський. — Наступного року тут розпочинається повна реконструкція у рамках інвестиційного проекту. На перехресті буде збудовано спочатку кільцеву розв’язку, а потім — сучасну дворівневу.


1564Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: