Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/29/v-galerei-elisavetgrad-pidveli-pidsumki-konkursu-ditjachogo-maljunku-schasliva-ditina-kvitucha-ukraina-.htm
новини, 29 грудня 2016

В галереї «Єлисаветград» підвели підсумки конкурсу дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна»


У Кропивницькому в галереї «Єлисаветград» підвели підсумки ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна», повідомляється на сайті міської ради.

    

Як повідомив ініціатор конкурсу та власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, -  суттєвою відмінністю цьогорічного конкурсу від інших є те, що вперше до складу журі увійшли професійні художники з багатьох міст України, які зі своїх творів формують призовий фонд конкурсу. Юні художники – переможці отримують в якості призу картини іменитих майстрів. Таким чином конкурс можна назвати «Художник – художнику».

     

Конкурс стартував 1 вересня 2016 року і роботи, подані на конкурс, пройшли кілька етапів відбору. У цьому році в конкурсі взяли участь 800 дітей з усієї України, 200 з них – із Кіровоградської області.

     

Як зазначили організатори конкурсу – всі роботи варті найвищих нагород, але перемогли ті, які були найбільш проникливими, створеними без допомоги батьків, та зображали оригінальний сюжет.

     

Учні викладачів Ярової-Вінтенко Г.Г. та  Вінтенка Ю.Б.  відділу образотворчого мистецтва міської дитячої школи мистецтв також взяли участь у конкурсі. А малюнки вихованців ДШМ  Біліченка Марка (6 кл.), Жосан Олени (6 кл.), Шлапак Ольги (6 кл.), Ясінської Анастасії (6 кл.), Мамзенко Марії (3 кл.) були  відзначені заохочувальними призами. 

 

Переможцями конкурсу цього року стали: Анастасія Валявська (2 кл.), якій вручив нагороду  голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост,  та Варвара Копотієнко (3 кл.), відзначена нагородою  харківського художника Ленура Вєліляєва.

 

- Хочу відзначити, що такі конкурси спонукають учнів до творчості, пробуджуючи в їхніх душах добрі, світлі почуття, - відзначила директор дитячої школи мистецтв Світлана Медведєва. - Висловлюю щиру подяку організаторам конкурсу та сподіваюсь на плідну співпрацю в майбутньому.


1639Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: