Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/29/sud-skasuvav-rishennja-oblradi-jakim-bulo-pogodzheno-dozvil-na-rozrobku-unikalnogo-rodovischa-litiju-na-kirovogradschini.htm
новини, 29 грудня 2016

Суд скасував рішення облради, яким було погоджено дозвіл на розробку унікального родовища літію на Кіровоградщині


Сьогодні, 28 грудня, в Прес-клубі Кропивницького відбулася прес-конференція Максима Деската, депутата Кіровоградської обласної ради, під час якої він розповів про хід та результати судового процесу по, так званій, «літієвій справі».


Нагадаємо, що 26 грудня 2016 року, в Кіровоградському окружному адміністративному суді відбулося останнє слухання справи за позовом Максима Деската.


Павло Дейнеко, правозахисник,представник позивача в суді, повідомив, що суд задовольнив всі вимоги позивача.


Максим Дескат додав, що перше засідання у справі відбулося ще 17 червня, під час якого він наголосив, що дане рішення було прийняте з порушенням Регламенту Кіровоградської обласної ради, а відтак вимагав його скасування та визнання нечинним. Рішення було прийняте мінімальною кількістю голосів. А, оскільки, голос відсутнього в залі депутата від «Батьківщини» Петра Петрушевського був зарахований як голос «за», то, відповідно таке рішення не може вважатись прийнятим. 


«Я звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Кіровоградської облради, яким було погоджено клопотання ТОВ «Українські рідкісні метали» щодо надання спецдозволу на розробку Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення. Я власними очима бачив, що за Петра Петрушевського проголосувала інша людина, призвище якої,  на даний момент, я вам назвати не можу» - сказав Максим Дескат.


«Кіровоградський окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Кропивницький адміністративний позов депутата Кіровоградської обласної ради Максима Деската до Кіровоградської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення, постановив позов задовольнити, визначити протиправним та скасувати рішення Кіровоградської обласної ради від 20 травня 2016 року № 93, яким погоджено клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Українські рідкісні метали» про надання спеціального дозволу на користування надрами, та стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Кіровоградської обласної ради на користь Максима Деската судові витрати у сумі 552 грн» - додав правозахисник Павло Дейнеко. 


Нагадаємо, що "Центр Журналістських розслідувань", свого часу, провів кілька резонансних журналістських розслідувань щодо надання спецдозволу ТОВ «Українські рідкісні метали» на розробку Полохівського родовища літієвих руд, що були оприлюднені на сайті "Кіровоград24". Зокрема:


Облрада планує передати унікальне родовище сумнівній фірмі зі скандальними засновниками


Про фірму з Гонконгу, що планувала вкласти 100 млн дол в унікальне родовище, невідомо нічого (ЛИСТ)


Харківська ОДА спростувала факт іноземних інвестицій від гонконгської фірми Eternity (Asia) Limited


Між надрами і Сашею «Браслєтом»


ЗМІ: Оточення Авакова, яке отримало дозвіл на розробку унікального родовища літію на Кіровоградщині, отримало ще дозволи на газові родовища (ВІДЕО)



 

1306Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: