Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/29/rozvitok-osviti-meditsini-ta-detsentralizatsija-zalishatimutsja-odnimi-iz-prioritetnih-zavdan-u-2017-rotsi-kovalenko.htm
новини, 29 грудня 2016

Розвиток освіти, медицини та децентралізація залишатимуться одними із пріоритетних завдань у 2017 році - Коваленко


Розвиток освіти, медицини та децентралізація влади залишатимуться одними із пріоритетних завдань для обласної влади у 2017 році. На цьому під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради наголосив перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, інформуючи про результати регіонального розвитку Кіровоградщини у 2016 році. 


Посадовець відзначив, що завдяки ефективній співпраці роботодавців, влади та профспілок область завершує нинішній рік із гідними результатами. 


Так, за словами Сергія Коваленка, у поточному році було значно збільшено обсяги виробництва і реалізації товарів, продукції робіт і послуг, а надходження до бюджетів усіх рівнів порівняно з минулим роком зросли в 1,5 рази. – Надходження до місцевих бюджетів області у січні-листопаді 2016 року збільшились на 47,6 %, або на 1 млрд. грн. порівняно із січнем-листопадом 2015 року, – зазначив посадовець. 


Завдяки цьому забезпечено своєчасне фінансування видатків місцевих бюджетів на зарплату працівникам бюджетної сфери та на оплату за спожиті бюджетними закладами енергоносії. 


У повному обсязі профінансовані й видатки місцевих бюджетів з надання соціальних допомог з державного бюджету. 


Окрім того, у 2016 році для області було виділено найбільший за останні роки фінансовий ресурс з державного бюджету інвестиційного спрямування – понад 180 млн. грн. За рахунок цих коштів оновлено матеріально-технічну базу та виконано комплекс робіт на об’єктах соціальної інфраструктури області. 


– За показниками оцінки розвитку інвестиційної діяльності за січень-вересень 2016 року область посіла 4 місце в Україні, – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації. 


Одними із найважливіших чинників збільшення обсягів надходжень до місцевих бюджетів стали позитивні результати діяльності підприємств реального сектору економіки, а також результати впровадження бюджетної децентралізації. 


Вжито комплекс заходів щодо підвищення розміру середньомісячної заробітної плати працівникам області. Так, у січні-листопаді вона склала 3889 грн., що на 21,4 % більше порівняно з січнем-листопадом 2015 року. Вищим є розмір заробітної плати і темпи її зростання у базових галузях реального сектору економіки, зокрема, у промисловості – 4511 грн., що на 25,2% більше ніж у січні-листопаді 2015 року. У сільському господарстві – 3961 грн., що на 27,4% більше. 


Значні зусилля влади у поточному році були сконцентровані на реформуванні медичної та освітньої сфери. 


За рахунок коштів державного і місцевих бюджетів реалізуються ряд важливих для всієї області проектів, зокрема, ремонт медичних закладів третього рівня – дитячої обласної лікарні, окремих корпусів обласної лікарні, станції переливання крові та госпіталю для ветеранів війни. 


Кіровоградщина також є лідером зі створення опорних шкіл. Відповідно до сучасних вимог поліпшено оснащення навчальних закладів області: придбано навчально-комп'ютерні комплекси, мультимедійні комплекси, тим самим підвищено якість надання освітніх послуг. 


Сергій Коваленко відзначив, що у 2017 році освітня та медична галузі також залишатимуться пріоритетними для обласної влади. 


– У наступному році основні зусилля також будуть зосереджені й на впровадженні реформ, що стосуються регіонального розвитку і у першу чергу децентралізації влади. На створенні в області сучасних навчальних закладів, комфортних умов для дітей, які матимуть можливість отримувати якісні знання, та підготовці медичних закладів області вторинної ланки до впровадження системи страхової медицини, – зазначив посадовець. 


Під час засідання ж було розглянуто низку інших питань, зокрема, про стан колективно-договірного регулювання трудових відносин, а також про організацію роботи щодо підвищення якості підготовки професійних кадрів закладами вищої освіти області.


1280Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: