Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/29/dorozhniki-kirovogradschini-pidveli-pidsumki-roku-scho-minae-foto-.htm
новини, 29 грудня 2016

Дорожники Кіровоградщини підвели підсумки року, що минає (ФОТО)


Важко, але результативно. Саме так можна охарактеризувати для дорожників робочий рік, що минає. 


Коли грошей обмаль, їх раціональне використання це не лише питання здорового глузду, а й питання принципу. Тому на Кіровоградщині до використання виділених держбюджетом коштів підійшли максимально раціонально. Проаналізувавши зношеність дорожнього полотна та навантаження на дороги, фахівці Служби автомобільних доріг розробили план заходів, згідно якого і працювали протягом усього 2016 року, повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області.


- Мабуть ні для кого не секрет, що у цьому році ми, нарешті, розпочали поточний середній ремонт на одному зі  стратегічних напрямків Кіровоградщини – автодорозі державного значення М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, - пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко. – Так склалося, що багато років поспіль дорожня галузь у нашій державі фінансувалася за остаточним принципом і, відповідно, не витримувалися міжремонтні терміни, тож як наслідок – маємо зараз майже повністю зношені дороги. Багато років поспіль єдине, чим ми підтримували їх життєздатність – це ямковий ремонт. Тепер же, коли реформування галузі перейшло в активну фазу і дещо збільшилося фінансування, ми розпочали серйозну роботу по відновленню дорожнього полотна на ділянках доріг з найбільшою інтенсивністю руху. Щоб зекономити на транспортних витратах – працюємо за маршрутним принципом.


Наймасштабніші роботи, як вже зазначалося вище, проводилися на трьох ділянках автодороги М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине загальною протяжністю 35 кілометрів. На цьому об’єкті працювали дві підрядні організації, що визначилися в результаті проведення тендерних процедур – ТОВ «Дор-Строй» та ДП «Кіровоградський облавтодор». 


Поточний середній ремонт проводився відповідно до Розпорядження КМУ від 16.03.2016 року № 176-р. Окрім зазначених ділянок даний вид робіт проводили і на автодорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровогрд-Знам’янка км 578+928 – км 589+445. Також розпочали ремонт Шляхопроводу на ділянці км 40+612 а/д М-04 та ділянки дороги Т-1703 Недогарки-Світловодськ. В новому році, разом з початком будівельного сезону там перейдуть до активної фази робіт. 


Значні показники маємо і з виконання ямкового ремонту, включаючи ліквідацію новоутвореної ямковості.


- Рік був непростим для нас, дороги руйнуються дуже швидко, але ми вийшли на показник, який значно перевищує минуло- та позаминулорічний, - пояснює Вадим Коюденко. – Було нелегко, хоча і фінансування було досить інтенсивним, але багато, так би мовити,  паперових моментів не дали нам змоги працювати на всю потужність. Втім, обсяги говорять самі за себе – наші робітники працювали на максимумі.


З початку року на замовлення Служби автодоріг ліквідовано 501 412 м² деформацій покриття. Це ямковість, колійність, напливи та тріщини. У відсотковому показнику маємо 89% від загальної ураженості, в тому числі новоутвореною ямковістю.  У 2015 році квадратура відремонтованого покриття становила 231 100 квадратних метрів, а у 2014 році – 176 795 м².


Філії ДП «Кіровоградський облавтодор» переважну більшість робіт виконували на дорогах державного значення, адже саме там найбільш інтенсивний рух транспорту.


Паралельно з ремонтами велися роботи з експлуатаційного утримання дорожньої мережі – нанесення розмітки, заміна та встановлення дорожніх знаків, обрізка порослі, покіс узбіч, їх прибирання, ремонт автопавільйонів. З початку року влаштували 172,6 км дорожньої розмітки на місцевій мережі, включаючи пішоходні переходи; провели герметизацію швів та тріщин на 2 610 п.м.. План по оновленню та встановленню знаків (1 575 шт.) та сигнальних стовпчиків (1 960 шт.), ремонту(3 км)  та встановленню (0,4 км) бар’єрного огородження виконали на 100%. 


Та на загальному тлі позитивної динаміки є й проблемні питання, які гальмують темпи та обсяги ремонту доріг – це відсутність фінансування на погашення заборгованості минулих років за виконання робіт. Ремонтні роботи, що проводилися ще у 2011-2013 роках за рахунок кредитних коштів і досі не профінансовані державою, а сума досить суттєва – більше 10 мільйонів гривень.


Нагадаємо, що всі роботи фінансуються з державного бюджету та за рахунок спів фінансування з місцевими бюджетами. Замовником ремонтних та експлуатаційних робіт виступає Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області.


- Підсумовуючи нашу річну роботу я хотів би відзначити відданість наших робітників. Незважаючи на тяжкі погодні умови, а це і спека влітку, і морози та снігопади взимку, люди працюють. Ми намагаємося поступово підвищувати їх соціальну захищеність і маємо надію, що наступного року вдасться підняти зарплатню простим робітникам, які працюють безпосередньо на дорозі, - додає наостанок начальник Служби. - Я хотів би подякувати кожному, хто разом з нами переживав скруту, але залишився у галузі. Не можна забувати, що найтемніший час завжди перед світанком, тож попереду нас чекає розквіт.


У переддень новорічних свят я щиро бажаю щоб у нашій країні нарешті запанував мир та спокій, щоб ми змогли відновити всю дорожню мережу та підвищити економічний потенціал і області, і країни в цілому. Нехай Янгол Різдва запалить у кожному з нас вогник віри та надії у краще, вогник віри у свої сили, вогник бажання працювати на розчудового своєї Батьківщини.


     



1310Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: