Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/26/na-kirovogradschini-vstanovleno-167-kotliv-scho-pratsjujut-na-alternativnih-vidah-paliva.htm
новини, 26 грудня 2016

На Кіровоградщині встановлено 167 котлів, що працюють на альтернативних видах палива


Сьогодні, 26 грудня, Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів міністерств та відомств України в області. 


Під час наради Олександр Корнюша, директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації звітував про стан впровадження в області політики з енергозбереження.


За його словами, протягом 2014-2016 років Український фонд соціальних інвестицій, за рахунок гранту уряду Німеччини, через Німецький банк KfM, реалізував 17 енергоефективних та енергозберігаючих мікропроектів.


Програмою енергоефективності  Кіровоградської області (за 2016 рік) передбачено відшкодування витрат 30% інвалідам з числа учасників АТО та членам сімей загиблих учасників АТО, за рахунок коштів обласного бюджету, у сумі 200 тис. грн.


Вартість впроваджених заходів програми склала понад 8 млн. грн.


«Станом на 1 грудня 2016 року встановлено 167 котлів, що працюють на альтернативних видах палива, а протягом 2016 року - 32 котли.


Місто Олександрія, а також Бобринецький, Гайворонський та Новомиргородський райони найчастіше встановлюють котли, що працюють на альтернативних видах палива» - наголосив Олександр Корнюша.


За його словами, для впровадження енергоефетивних заходів у 2016 році населенню було видано 1790 кредитів на суму 26,8 млн. грн.


Олександр Корнюша також порадив головам районних державних адміністрацій рекомендувати головам об’єднаних територіальних громад, міським головам, забезпечити належний рівень проведення інормаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, щодо можливості скористатися державною підтримкою на впровадження енергоефективних заходів  у житловому фонді, шляхом отримання енергокредитів. Також затвердити на 2017 і наступні роки відповідні програми з передбаченням відшкодування частини суми кредитів, наданих населенню, ОСББ та ЖБК за залученими енергокредитами на впровадження енергоефективних заходів, а структурним підрозділам ОДА до 15 січня 2017 року надати департаменту інфраструктури та промисловості пропозиції до проекту програми енергоефективності Кіровоградської області на 2017-2020 роки, зокрема, щодо проведення енергоаудитів на об’єктах бюджетної сфери обласного підпорядкування.


1210Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: