Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/14/rjatuvalniki-vshanuvali-uchasnikiv-likvidatsii-naslidkiv-avarii-na-chornobilskii-aes-foto-.htm
новини, 14 грудня 2016

Рятувальники вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)


14 грудня працівники Управління ДСНС в області долучились до загальноміських заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, адже одними із перших, хто вступив у боротьбу з «невидимим ворогом» – радіацією – були пожежні. Серед героїв-ліквідаторів понад 10 тисяч мешканців Кіровоградщини, в пам’ять про подвиг яких у Кропивницькому щороку відбуваються урочистості, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Щоб віддати належне героїчному подвигу ліквідаторів, офіцери та ветерани пожежно-рятувальної служби поклали квіти до меморіальної дошки М.І. Єрмакову – начальнику відділу пожежної охорони у 1982-93 роках, ліквідатору аварії на ЧАЕС та пам’ятного знаку на території Управління ДСНС. Ліквідатори отримали відзнаки Управління ДСНС, обласної та міської влади, Православної церкви. Крім того, присутнім на урочистостях влаштували екскурсію до пожежно-технічної виставки-музею, де вони мали змогу переглянути фільм, присвячений Чорнобильській катастрофі.  


Керівництво Управління та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС взяли участь у загальноміському мітингу біля меморіалу «Жертвам Чорнобиля», де зібрались ліквідатори, їхні родини, очільники області та міста, небайдужі кіровоградці. 


Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували подвиг тих, хто віддав життя, захищаючи людство від атомного лиха. 


   



1697Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: