Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/08/08/plan-nadhodzhen-do-miskogo-bjudzhetu-kropivnitskogo-vid-prodazhu-zemelnih-diljanok-perevikonano-vdvichi.htm
новини, 8 серпня 2016

План надходжень до міського бюджету Кропивницького, від продажу земельних ділянок, перевиконано вдвічі



Протягом 2016 року до міського бюджету Кропивницького від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній та комунальній власності, надійшло –2, 516 мільйонів гривень.


Про це повідомив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Родіон Владов під час апаратної наради в міській раді сьогодні, 8 серпня. За його словами у Кропивницькому вдвічі перевиконані планові показники міського бюджету на поточний рік, які були зафіксовані на рівні  1, 250 мільйонів гривень.  

 

Понад план отримано – 1 266,1 тис.грн, що більше проти відповідного періоду минулого року на 1 908,4 тис. грн.

 

На думку керівника управління,  збільшення надходжень до міської скарбниці відбулося внаслідок внесення змін, удосконалення та практичної реалізації локальних правових актів, а також активізації роботи спеціалістів управління.

 

Так, за січень-липень 2016 року укладено 3 договори купівлі-продажу земельних ділянок на загальну суму 2, 330 мільйона гривень, відзначив Родіон Владов. Також розроблено 5 звітів про експертну грошову оцінку земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності,  які знаходяться на стадії затвердження сесії міської ради.

 

У процесі надходження інформації, звернув увагу начальник управління,  постійно оновлюються бази даних, проводиться моніторинг за сплатою коштів згідно умов договорів а за договорами купівлі-продажу з розстроченням платежу проводиться нарахування інфляції протягом усього періоду. 

          

Принциповим для управління, підкреслив Родіон Владов, залишається напрацювання та вироблення засад  принципоої політики у сфері господарської діяльності, враховувати зауваження та пропозиції юридичних та фізичних осіб щодо продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення на території Кіровоградської міської ради на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок. Для цього управління земельних  відносин та охорони навколишнього природного середовища має постійно здійснювати роз’яснення щодо викупу земельних ділянок під власним майном суб’єктам господарювання, що  в свою чергу дозволить залучити значні суми коштів до місцевого бюджету.

     

- У всіх питання землевпорядкування на території Кропивницького має бути абсолютна прозорість, - наголосив міський голова андрій Райкович. – Це принципова позиція міської влади. Попереджаю про надзвичайно високу персональну відповідальність службовців усіх рівнів, які опрацьовують земельні питання. Це той випадок, коли краще сім разів відміряти і лише по тому прийняти рішення.

     

Андрій Райкович доручив також профільному заступнику Олександру Грабенку активізувати діяльнсть і співпрацю з обласною державною адміністрацією у частині завершення процедур визначення меж Кропивницького.


1796Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: