Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/07/28/u-kropivnitskomu-obgovorili-stan-pratsevlashtuvannja-vipusknikiv-profesiino-tehnichnih-navchalnih-zakladiv.htm
новини, 28 липня 2016

У Кропивницькому обговорили стан працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів


Випускники ПТНЗ не повинні бути відвідувачами центрів зайнятості. На цьому перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив під час сьогоднішнього засідання регіональної ради професійної освіти.


Одне з головних питань, що розглядалося під час засідання – стан працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів.


Сергій Коваленко відзначив, що ситуація, що склалася на ринку праці, зумовлює необхідність вдосконалити механізм працевлаштування випускників ПТНЗ та ВИШів. – Ми зобов’язані забезпечити зовсім інший рівень регіонального замовлення, що дозволить випускникам навчальних закладів не бути відвідувачами центрів зайнятості, а самостійно заробляти гроші, використовуючи отримані ними знання, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.


Зазначене питання залишається досить актуальним, адже за інформацією, що була озвучена обласним центром зайнятості, на обліку по безробіттю перебуває 340 випускників ПТНЗ. Серед спеціальностей, на які припадає найбільше навантаження, – робітничі спеціальності – в середньому по 11 чоловік на одне вакантне місце. Найвищий показник по області зафіксований в Онуфріївському та у Добровеличківському районах – тут на одне вакантне місце претендують 66 чоловік.


Враховуючи таку невтішну статистику, Сергій Коваленко відзначив, що керівництво ПТНЗ, аби змінити ситуацію на краще, повинно відійти від існуючих підходів до підбору спеціальностей, за якими надалі готуватимуть майбутніх фахівців. Бути більш гнучкими, підлаштовуватися під вимоги ринку та готувати молодь до універсальних спеціальностей, що користуватимуться попитом. – Більше 3600 учнів, які цього року навчатимуться у ПТНЗ, мають отримати такі професії, з якими вони, після завершення навчання, зможуть безперешкодно отримати робочі місця. Забезпечити необхідні умови для цього – спільне завдання для керівників навчальних закладів, для влади та роботодавців, – наголосив Сергій Коваленко.


1902Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: