Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/07/28/u-kropivnitskomu-bazhajuchih-testuvali-na-gepatit-s-foto-.htm
новини, 28 липня 2016

У Кропивницькому бажаючих тестували на гепатит С (ФОТО)


У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них, щонайменше 2 млн. хворих, проживають в Україні. Більшість з них не знають про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Одним із пріоритетних напрямків діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні, забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. З 2015 року центр є одним із кращих з питань ВІЛ та СНІДу, наркозалежності та гепатитів. При Альянсі – Україна впровадила глобальну компанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй»


Сьогодні, 28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. З цієї нагоди з 9.00 до 12.00 біля входу до Дендропарку, що з боку Колгоспного ринку, відбулось вуличне експрес-тестування 150 бажаючих людей на гепатит С. У рамках акції усі присутні мали нагоду отримати безкоштовну фахову консультацію лікарів щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів, поспілкуватися з людьми, які чекають на своє лікування. 


На захід був запрошений спеціаліст з інфекційних захворювань від Департаменту охорони здоров’я області, експерти неурядових організацій, люди, які отримали лікування та ті, хто чекає шансу на здорове життя. 


Інформаційно-профілактична акція «Вимагаємо ефективного лікування!» проводиться Альянсом громадського здоров’я та КОБО «Відкрите серце» у всіх областях України. 








  


1340Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: