Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/07/28/kabmin-zatverdiv-perelik-naukovo-tehnichnih-rozrobok-jaki-finansuvatime-derzhava.htm
новини, 28 липня 2016

Кабмін затвердив перелік науково-технічних розробок, які фінансуватиме держава



За результатами конкурсного відбору визначено 46 науково-технічних розробок, які фінансуватимуть у 2016 році в рамках державного замовлення.  Відповідна постанова була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 27 липня 2016 року.


“Усі запропоновані проекти пройшли конкурсний відбір і будуть фінансуватися з 2016 року. Тривалість їх виконання в середньому 2 роки – 2016 та 2017 рр., відповідно” – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Загалом фінансування становить 30,9 млн грн. Гроші розподілили між проектами, обраними за такими пріоритетними напрямами: інформаційні та комунікаційні технології – 8 проектів, енергетика та енергоефективність – 10, раціональне природокористування – 5, науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань  – 10, нові речовини і матеріали – 13.


Ці науково-технічні розробки спрямовані на одержання конкретних прикладних результатів, що сприятимуть зміцненню національної безпеки на основі використання наукових і науково-технічних досягнень.


Нагадаємо, 27 липня Кабінет Міністрів України врегулював необхідні питання, пов’язані з початком роботи НАЗЯВО – вніс зміни до статуту, затвердив персональний склад, визначив граничну чисельність і штатний розпис. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розпочне роботу восени 2016 року.


1382Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: