Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/31/nadija-krimska-obmezhen-schodo-priznachennja-subsidii-nemae-vse-zalezhit-vikljuchno-vid-dohodu-sim-i.htm
новини, 31 серпня 2015

Надія Кримська: Обмежень щодо призначення субсидій немає, все залежить виключно від доходу сім'ї


Про "гарячу лінію" голови Кіровоградської облдержадміністрації знають далеко за межами Кіровоградської області. Днями на "гарячій лінії" чергувала заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Надія Кримська, вона консультувала заявників щодо призначення субсидій. За роз'ясненнями з цього приводу надійшло одразу два дзвінка із Харківської області. 


Так, чоловік почув по радіо і бачив в мережі Інтернет повідомлення, що субсидія не призначатиметься людям, в яких дохід перевищує 1710 грн. Надія Кримська запевнила заявника, що субсидія розраховується індивідуально, залежно від доходів конкретної сім'ї, і такої межі як 1710 грн. немає. "Завдання Уряду перед органами соцзахисту: усі сім'ї, які не мають можливості заплатити рахунки за комунальні послуги у повному обсязі, можуть звертатися за призначенням субсидій, при цьому усі призначення, які не виносяться на розгляд комісії, повинні вирішуватись позитивно", - підкреслила Надія Кримська.


А цифра 1710 грн., яка так схвилювала чоловіка, як пояснила далі заступник директора департаменту, стосується надання пільг і пов’язаних саме з ними обмежень, що почали діяти з 1 липня поточного року.

- Обмежень щодо призначення субсидій немає, все залежить виключно від доходу сім'ї, - наголошує Надія Кримська.

Що стосується пільг, якщо людина їх втратила відповідно до законодавчих норм, то перерахунок субсидії відбудеться автоматично. За призначенням субсидій можуть звертатися і ті люди, які продовжують користуватися пільгами.

Проконсультувала Надія Кримська іще одного заявника із Харківської області. Жінка живе в будинку на два господарі, адреса – спільна, але є індивідуальні лічильники, особові рахунки розділені. Але вона всерівно переживає, що спільна адреса завадить призначенню субсидії. Надія Кримська запевнила заявницю, що та спокійно може подавати лише заяву і декларацію, а рахунки в органи соцзахисту подадуть організації надавачі комунальних послуг, якими користується заявниця.


Окремі нюанси при заповненні декларації пояснила Надія Кримська заявнику із Кіровограда. У чоловіка мама вийшла на пенсію рік тому. Він вирішив уточнити, який період вказувати в розділі декларації, що стосується доходів: передпенсійний чи останні 3 місяці. З цього приводу Надія Кримська зазначила, навіть якщо декларувати доходи за попередній календарний рік, або за 3 попередні місяці, всерівно до доходу буде враховуватись розмір пенсії за попередній перед зверненням про призначення субсидії місяць. Важлива деталь, на яку звернула увагу заступник директора департаменту: бажано при цьому вказувати управління пенсійного фонду за місцем проживання – це може суттєво пришвидшити розгляд звернення.


Цікавило заявника іще одне питання, що стосується декларування земельних паїв. Як пояснила Надія Кримська, здача земельного паю в оренду також вноситься в рядок вид доходів декларації. Розмір паю вказувати не обов'язково. А от де отримується від нього дохід, тобто назву фермерського господарства і його місце розташування (район, населений пункт) – вказати необхідно. А суми доходів від паю подасть уже державна фіскальна служба.



Аби допомогти двом заявницям із Кіровограда обласний департамент соцзахисту перевірить хід призначення для них субсидій. Відповідні заяви і декларації вони подали іще у травні до Кіровського управління соцзахисту, а відповіді ані позитивної, ані про відмову, звідти досі немає.


Проконсультувала заступник директора департаменту соцзахисту жінку із Новгородки, вона мама-одиначка і виховує доньку-інваліда, розміром призначеної субсидії жінка незадоволена. Надія Кримська порадила заявниці оформити допомогу як для малозабезпеченої сім'ї.


1154Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: