Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/28/rjatuvalniki-nagadali-osvitjanam-pro-protipozhezhnu-bezpeku-v-navchalnih-zakladah.htm
новини, 28 серпня 2015

Рятувальники нагадали освітянам про протипожежну безпеку в навчальних закладах


Менш ніж за тиждень в освітніх закладах області розпочинається новий навчальний рік. Тому сьогодні особливо актуально звучить питання готовності шкіл до прийому учнів. З метою обговорення усіх найважливіших підготовчих заходів у Кіровоградській обласній державній адміністрації 27 серпня відбувся Серпневий педагогічний форум. Управління ДСНС тісно співпрацює з Департаментом освіти і науки, тож на Форум були запрошені і представники пожежно-рятувальної служби області, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Виступаючи перед присутніми керівниками закладів освіти області, виконуючий обов’язки заступника начальника Управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту У ДСНС України у Кіровоградській області підполковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов зупинився на умовах підписання актів готовності навчальних закладів області представниками місцевих підрозділів Управління. Доповідач зазначив, що такі акти будуть підписані, якщо виконано заходи, запропоновані приписами посадових осіб органів ДСНС та покращено загальний стан протипожежного захисту об’єктів освіти.


Наступним питанням виступу стало виконання комплексу заходів керівниками навчальних закладів для запобігання пожежам. Згідно з законодавством, забезпечення пожежної та техногенної безпеки покладається безпосередньо на керівників об’єктів, які повинні організувати проведення відповідного комплексу заходів.


Тож присутнім нагадали порядок виконання заходів пожежної та техногенної безпеки, запропонованих приписами посадових осіб органів ДСНС. Крім цього, увагу працівників освіти звернули і на виконання організаційних заходів, спрямованих на зменшення ризику виникнення пожежі. Серед іншого це і визначення обов’язків та дій працівників у разі виникнення пожежі, контроль за утриманням шляхів евакуації, періодична перевірка працездатності наявних внутрішніх та зовнішніх джерел водопостачання. Також увагу учасників Форуму було зосереджено на тому, що у навчальних закладах раз на півроку необхідно проводити практичні тренування щодо евакуації учнів та персоналу та розповів алгоритм дій у разі виникнення пожежі або інших екстрених випадків. 

Рятувальники і надалі прийматимуть активну участь у спільних з освітянами заходах та контролюватимуть стан протипожежного захисту об’єктів, оскільки безпека дітей – питання пріоритетне.

1940Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: