Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/28/prokuratura-vimagae-povernuti-u-vlasnist-derzhavi-zemli-vodnogo-fondu-vartistju-ponad-400-tis-grn-.htm
новини, 28 серпня 2015

Прокуратура вимагає повернути у власність держави землі водного фонду вартістю понад 400 тис. грн.


Прокуратура Петрівського району у судовому порядку вимагає повернути у власність держави землі водного фонду, розташовані на території Малинівської сільської ради, які були незаконно наданні в оренду. Про це повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 


За словами прокурора району Віктора Апостолова позовні вимоги прокуратури ґрунтуються на тому, що вказана земля передана в оренду підприємцеві без встановлення її нормативної грошової оцінки.


«Вказане створило умови, при яких не можливо визначити суму орендної плати, що відповідала б закону. Так, за спірним договором підприємець за  земельну ділянку загальною площею 16 га, у тому числі пасовищ – 8,4 га, під ставками – 7,4 га, гідротехнічними спорудами – 0,06 га, мав би платити менше 3 тисяч гривень на рік. Ця ситуація призвела до загрози недофінансування місцевого бюджету», - повідомляє прокурор.  


Враховуючи викладене прокуратура району звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди землі та повернення її у власність держави.


1624Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: