Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/07/za-zamah-na-vbivstvo-do-11-rokiv-pozbavlennja-voli-zasudzheno-dijuchogo-ta-kolishnogo-spivrobitnikiv-upravlinnja-sbu-v-oblasti.htm
новини, 7 серпня 2015

За замах на вбивство до 11 років позбавлення волі засуджено діючого та колишнього співробітників Управління СБУ в області


Прокуратурою Кіровоградської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області та колишнього заступника начальника слідчого відділу УСБУ в області у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, п.5,12 ч.2 ст.115 (закінчений замах на вбивство), ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання вибухових речовин без дозволу), ч.2 ст.359 (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України.


Вказані особи обвинувачувалися у вчиненні закінченого замаху на вбивство колишнього голови наглядової ради одного з найбільших підприємств регіону, народного депутата України шляхом застосування вибухового пристрою. Мотивом до скоєння злочину стала відмова потерпілого придбати у одного із засуджених земельну ділянку, вартість якої складає близько 4 млн грн, та викриття ним незаконної оборудки з цією землею. 
Кіровський районний суд м. Кіровограда призначив обвинуваченим покарання у виді 11 років позбавлення волі та позбавив їх спеціальних військових звань. 


Крім того, за позовом прокуратури господарським судом скасовано незаконний державний акт на право власності на земельну ділянку, яка фігурувала у кримінальному провадженні, та повернуто її громаді селища Нове м. Кіровограда. 


2623Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: