Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/07/sergii-kovalenko-kirovogradschina-uspishno-vikonue-zavdannja-zi-zmitsnennja-prodovolchoi-bezpeki-ukraini.htm
новини, 7 серпня 2015

Сергій Коваленко: Кіровоградщина успішно виконує завдання зі зміцнення продовольчої безпеки України


На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час відкриття Дня поля «Агро Тест-Драйв 2015», що проходить сьогодні в обласному центрі.


Кіровоградська компанія «Агроресурс» вже протягом п’ятнадцяти років стабільно займає лідируючі позиції на ринку України з реалізації сільськогосподарської техніки як імпортного, так і вітчизняного виробництва.


Нині в номенклатурному ряді компанії, що має регіональні представництва у 18 містах України, більше 400 найменувань сільськогосподарської техніки, а також більше 10 тисяч запасних частин відомих світових та вітчизняних виробників, зокрема, таких як «New Holland», «Case», «Great Plaints», «Strom» та інших компаній. Вагому частку серед продукції, що пропонує аграріям з усієї України «Агроресурс», складає сільськогосподарська техніка, вироблена на кіровоградському підприємстві «Червона Зірка».


У рамках виставки «Агро Тест-Драйв 2015» аграрії мають можливість ознайомитися з сучасною технікою, якої тут представлено 110 одиниць, а також оглянути посіви більше ніж 300 сортів зернових та технічних культур.


Вітаючи учасників виставки, Сергій Коваленко відзначив, що сільське господарство є основою для економіки Кіровоградщини. – Наша область займає провідні позиції з виробництва зернових культур та успішно виконує завдання із забезпечення продовольчої безпеки України. Наші аграрії збирають високі врожаї, а рентабельність вирощеної продукції є значно нижчою, ніж в інших регіонах держави. У певній мірі таких результатів вдається досягти й завдяки діяльності компанії «Агроресурс», що забезпечує наших аграріїв високопродуктивною сільськогосподарською технікою, а також якісним посівним матеріалом та засобами захисту рослин, – відзначив заступник голови облдержадміністрації.


– Сьогоднішній захід для наших хліборобів є надзвичайно важливим, адже він проходить безпосередньо в полі, де не лише можна побачити техніку в роботі, а й особисто її випробувати, проконсультуватися з фахівцями, та безпосередньо на місці поставити питання, які найбільше турбують. Переконаний, що сьогоднішня виставка стане додатковим поштовхом для розвитку агропромислового комплексу на Кіровоградщині, – наголосив Сергій Коваленко.


Також у відкритті Дня поля взяла участь перший секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні Віра Воронко. Вона відзначила, що Україну та Білорусь пов’язують не лише спільний кордон, історія, культура та багатовікова дружба двох братніх народів, а також тісні зв’язки між економіками наших країн, зокрема і в аграрній галузі.


– За підсумками 2014 року Україна займає друге місце за товарообігом серед інших країн, з якими торгує Білорусь. Наші країни тісно співпрацюють у сфері агропромислового комплексу, адже Україна є найбільшим постачальником зернової продукції, шротів та соняшникової олії до Білорусі. Вагому частку у цьому товарообігу займає й Кіровоградська область. Зокрема, на сьогодні реалізується низка спільних інвестиційних проектів, у яких беруть активну участь такі потужні кіровоградські компанії, як «Креатив» та «Гідросила», – повідомила Віра Воронко.


– Ми зацікавлені у тісній співпраці між нашими країнами. Україна була і залишатиметься нашим стратегічним партнером, – наголосила перший секретар Республіки Білорусь в Україні.


2506Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: