Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/06/na-oblasnomu-rivni-vidpratsovujutsja-mehanizmi-dopomogi-rodinam-pereselentsiv-ta-uchasnikiv-ato-po-zboru-ditei-do-shkoli.htm
новини, 6 серпня 2015

На обласному рівні відпрацьовуються механізми допомоги родинам переселенців та учасників АТО по збору дітей до школи


Заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук зустрілася із представниками громадських організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам, з тим аби вирішити питання забезпечення дітей переселенців усім необхідним перед початком нового навчального року. Серед учасників зустрічі були керівники громадських організацій "Крок на зустріч людям", "Флора", "Повернись додому", пастори церков "Прославлення" і "Перемога", а також голова Кіровоградської міської організації Червоного Хреста України, очільник міського управління та представник обласного департаменту освіти.


За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації в області наразі перебуває 694 дитини шкільного віку, 87 із них потребують додаткового забезпечення, і це стосується не лише шкільного приладдя, а й навіть одягу. В районах активно працюють над поставленим завданням щодо забезпечення дітей цієї категорії усім необхідним до 1-го вересня. Є й такі райони, що вже прозвітували про повне забезпечення дітей із родин переселенців, це зокрема Бобринецький, Вільшанський, Голованівський, а от Новомиргородський, Гайворонський райони та місто Олександрія іще мають значні потреби, над якими працюють.


Чіткої картини по обласному центру ані з кількості дітей шкільного віку, які приїхали з батьками із районів проведення антитерористичної операції, ані щодо їхніх потреб наразі немає. Відтак, Віта Атаманчук просила начальника кіровоградського міського управління освіти Ларису Костенко підготувати необхідні дані протягом тижня, до наступної середи.


Про підтримку з-за кордону і надавану допомогу переселенцям, зокрема їхнім дітям розповіли і присутні керівники громадських організацій. Єдине що потрібно їм від обласної влади – це координація дій і докази про отримання адресної допомоги, яку вони надаватимуть сім'ям переселенців.


Під час обговорення потреб школярів із родин переселенців, Віта Атаманчук вказала, що уваги потребують і діти учасників АТО, мамам яких доводиться самотужки збирати їх до школи. Обласний департамент освіти отримав доручення відпрацювати локально, через директорів шкіл, потреби і цих дітей.


1828Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: