Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/05/kntu-dopomozhe-studentam-finansistam-kirovogradskogo-kibernetiko-tehnichnogo-koledzhu-otrimati-diplomi-bakalavriv.htm
новини, 5 серпня 2015

КНТУ допоможе студентам-фінансистам Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу отримати дипломи бакалаврів


У розпал вступної кампанії випускники 2015-го року спеціальностей «Фінанси та кредит» і «Програмна інженерія» Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу дізналися, що їхній навчальний заклад не видасть їм дипломи бакалаврів, оскільки термін дії відповідних ліцензій коледжу закінчився ще рік тому. Рятуючи ситуацію, Міністерство освіти і науки України дозволило Кіровоградському національному технічному університету взяти на себе процедуру видачі дипломів випускникам ККТК спеціальності «Фінанси і кредит». Про це повідомляє департамент освіти і науки ОДА.


Як повідомив ректор КНТУ, професор Михайло Черновол на зустрічі зі студентами коледжу, 31-го липня технічний університет нарешті отримав від Міністерства освіти і науки листа, яким надається дозвіл на переведення студентів спеціальності «Фінанси і кредит» (на жаль, про спеціальність «Програмна інженерія» мова у листі не йдеться) на навчання до університету для здачі державних екзаменів, проведення підсумкової атестації та видачі дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр».


Прийняттю цього рішення передували звернення батьків студентів до МОН, перемовини керівництва області, кіровоградських народних депутатів та ректорату КНТУ із заступниками міністра освіти і науки України тощо. Зрештою, домовились, що виняткова ситуація потребує виняткового вирішення. Випускники коледжу цього року спеціальності «Фінанси і кредит» пишуть заяви про переведення на навчання з ККТК та зарахування до КНТУ за контрактною формою. Проте фактично навчання складатиметься лише з державної атестації: консультацій та екзаменів за чотирма базовими предметами. (Звісно, університету було б краще прийняти цих випускників коледжу на початок четвертого курсу, але, враховуючи той факт, що студенти або їхні батьки вже сплатили коледжу за повний термін навчання, керівництво КНТУ у цьому питанні зробило беззаперечний крок назустріч студентам.) В умовах обмеженого часу технічний університет за один день вирішив формальні питання, пов’язані із підготовкою контрактів на прийом екзаменів, відкликанням викладачів із відпусток та безпосередньою підготовкою до державних іспитів.


Вже до 6-го серпня результати екзаменів мусять бути внесеними до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Потім за декілька днів університет отримає з ЄДЕБО номери дипломів цих студентів. Далі типографія надрукує дипломи, і ті бакалаври-фінансисти, хто планує продовжувати навчання, отримають можливість поступити до магістратури або на 5-й курс, здобувати освітньо-кваліфікаційні рівні магістра чи спеціаліста, відповідно. У вигляді винятку та за погодженням з МОН, КНТУ продовжив до 11-го серпня прийом документів на денну форму навчання для майбутніх магістрів та спеціалістів.




1912Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: