Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/29/v-kirovogradi-zatrimali-inozemtsja-kotrii-obkradav-pasazhiriv-marshrutnih-taksi.htm
новини, 29 липня 2015

В Кіровограді затримали іноземця, котрий обкрадав пасажирів маршрутних таксі


Підозрюваним виявився 34-річний громадянин іншої держави, що раніше «кочував» територією кількох сусідніх областей та «заробляв» на життя виключно цим кримінальним «промислом». На даний час вже доведено причетність особи до 9 епізодів злочинної діяльності, однак не виключено, що кількість потерпілих може виявитися більшою в рази. Про це інформує СЗГ УМВС в області.


Вміння непомітно нишпорити по чужих кишенях та жіночих сумочках підозрюваний помітив у себе досить давно. Зізнається, що навчитися цьому людині пересічній досить складно. Маючи витримку і неабияку спритність рук, чоловік обирав місцем злочину виключно переповнений вщент маршрутний транспорт.

Скоєнню злочинів, з його слів, певною мірою сприяла і необачність окремих пасажирів. Незамкнені застібки на сумочках, викладені зверху цінні речі, дозволяли йому без особливих зусиль дотягнутися до них рукою, а потім, так само непомітно, перекласти вже до своєї кишені.


Таким чином зловмисник зміг «дістати» кілька мобільних телефонів, гаманці з готівкою та кредитними картками.

Отримавши бажане, підозрюваний спокійно виходив на наступній зупинці громадського транспорту. Там же з’ясовував, що саме отримав в якості «здобичі».


Порожні гаманці з документами та ключами чоловік обачно лишав прямо на зупинці, обираючи місця з найбільшим скупченням людей. Як правило, документи швидко знаходили перехожі, повертали обікраденим власникам. Розрахунок був доволі простим: отримавши назад паспорти, пенсійні чи водійські посвідчення або якісь інші цінні документи, не всі потерпілі поспішали повідомляти про те, що сталося, до міліції.


Рухаючись містом по кільком маршрутам, зловмисник іноді по кілька разів зустрічав своїх «жертв», однак жоден з потерпілих не міг здогадуватися, що охайно вдягнений та ввічливий чоловік, і є той самий злодій, який вже встиг «побувати» у їх кишенях.


- Незважаючи на обережність, він таки потрапив у поле зору оперативників. Коли у черговий раз вийшов з краденим мобільним на зупинці громадського транспорту, його вже чекали працівники карного розшуку. Тримаючи у кишені речовий доказ, зловмисник відразу зрозумів, що брехати вже немає сенсу, тож добровільно віддав телефон і назвав прикмети жінки, у якої його «непомітно взяв», - розповідає тимчасово виконуючий обов’язки начальника УКР УМВС України в Кіровоградській області Олександр Скляревський.


За цими фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Вирішується питання про оголошення особі повідомлення про підозру.



2154Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: