Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/29/u-kirovogradi-prodovzhujutsja-dorozhni-robot.htm
новини, 29 липня 2015

У Кіровограді продовжуються дорожні робот


В Кіровограді у розпалі – дорожні роботи. Лагодяться як автомобільні шляхи, так і пішохідні доріжки. Де – капітально, а де – так званим ямковим способом. Є й місця, які до цьогорічного пришестя дорожників не знали асфальту узагалі – за всю славну історію нашого міста. Інформує  сайт міської ради.


Такими, наприклад, є пішохідні доріжки обабіч вулиці Бєляєва (у тій її частині, що пролягає повз ЗОШ № 8 і через греблю на водоймі біля вулиці Джерельної). Люди, які давно не були в цій місцині, не впізнають її. Там, окрім того, що капітально відремонтовано проїжджу частину та прокладено тротуари, ще й встановлено металеві загорідки, які мають берегти пішоходів (в одному місці – від падіння з греблі, в іншому – від наїзду авто). 
Безпечніше стало людям віднедавна ходити й по паралельній, розташованій по інший бік цієї ж водойми, греблі, – там встановлено бар’єрні загороди, так звані відбійники, точно такі ж, як і на аварійно небезпечних ділянках заміських магістралей. 


Про масштабність робіт дорожників на вулиці Яновського (у тій її частині, де вона перетинається з вулицею Кропивницького) свідчать скупчення великої дорожньобудівельної машинерії та смуга уже покладеного, добротної товщини, асфальту. За словами бригадира асфальтувальників, у їхніх найближчих планах – приступити до ремонту покриття на вулиці Кропивницького. 
Вулиця Можайського (паралельна Верхній Пермській, недалеко від облпрокуратури) – не така широка і довга, як ті ж Яновського та Кропивницького, але дуже важлива для багатьох жителів Шкільного мікрорайону. Тому тамтешні автовласники раді з того, що невдовзі, після ремонту покриття, їзда нею буде не шкідливою, як протягом уже багатьох років, для машин. Та й пішоходам буде зручніше – для них на Можайського уже укладають тротуари. 

Ще в багатьох куточках Кіровограда можна застати цими днями дорожників за роботою. У тому числі – біля будинку № 30 на вулиці Героїв Сталінграда, де ведеться ремонт покриття подвір’я. 
Головна риса цьогорічної міської програми будівництва та реконструкції доріг – великі обсяги робіт. Так, на капітальні ремонти доріг у міському бюджеті передбачено 19,6 мільйона гривень, на так звані поточні – 20,8 мільйона. Ще майже 10 мільйонів гривень використають на ремонти покриттів на дворових територіях.

Хід цих робіт контролює особисто секретар міської ради Іван Марковський. Він та начальник головуправління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян регулярно виїздять за адресами, де працюють дорожники, і перевіряють якість їхньої роботи. 


2125Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: