Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/29/pitannja-zaborgovanosti-iz-zarplati-na-ekonomichno-aktivnih-pidpriemstvah-rozgljanuli-na-zasidanni-oblasnoi-komisii.htm
новини, 29 липня 2015

Питання заборгованості із зарплати на економічно активних підприємствах розглянули на засіданні обласної комісії


Відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віти Атаманчук. Учасники засідання – посадовці відповідних структурних підрозділів та місцевих органів влади, а також керівники підприємств-боржників – розглянули питання виплати заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах міст та районів області.


Станом на 1 липня цього року сума загального боргу із заробітної плати в області складає 37,1 мільйона гривень, з яких 14,6 мільйона гривень – борг на економічно активних підприємствах. Про це повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ганна Соломко. За її словами, економічно активних підприємств-боржників сьогодні 30, до того ж, сума боргу постійно зростає.


Заборгованість на державних підприємствах складає 3,7 мільйони гривень, на комунальних – 2,1 мільйона гривень. Зважаючи на такі невтішні показники, посадовець звернулася до керівників територій з проханням вжити усіх можливих важелів впливу з метою ліквідації заборгованості на підприємствах державної та комунальної форм власності та недопущення її виникнення в подальшому. Борг із зарплати на підприємствах недержавного сектору економіки – 8,8 мільйонів гривень, що становить майже 60% від загальної суми. Таких підприємств-боржників в області 21.


Проаналізувавши ситуацію у розрізі територій, Ганна Соломко повідомила, що заборгованість із виплати заробітної плати зафіксовано у десяти районах та містах обласного підпорядкування. Найбільші борги в містах Кіровограді, Світловодську та Олександрії, а також у Голованівському, Маловисківському та Долинському районах.


Під час обговорення питання члени обласної комісії заслухали керівників територій, де зафіксовано найвищі показники заборгованості, та з'ясували, які саме заходи вживаються для покращення ситуації. Також на засіданні прозвітували керівники найбільших підприємств-боржників. Вони висловили свої пояснення причин виникнення боргів із виплати заробітної плати. Так, на комунальному підприємстві "Дніпро-Кіровоград" борги виникли через низькі показники розрахунків населенням за послуги водопостачання та водовідведення, зокрема, внаслідок затримок із призначенням субсидій. Зважаючи на це, керівництво підприємства розраховує, що ситуацію буде покращено, коли субсидії буде призначено усім заявникам. Такі ж проблеми озвучили і керівники комунальних підприємств у районах. Серед причин виникнення заборгованості на ДП "Кіровоградський Облавтодор" та його структурних підрозділах керівництво називає несвоєчасне та недостатнє фінансування. Проблеми державного підприємства "Кіровоградський ремонтний завод", які спричинили виникнення значної суми заборгованості із зарплати, потребують вирішення на рівні уряду.


Заслухавши усіх виступаючих, Віта Атаманчук наголосила: "Кожна ситуація вимагає конкретного рішення. У кожного підприємства є своєрідні проблеми, які потребують окремого бачення, пошуку нових шляхів виходу із ситуації, тим більше, враховуючи сьогоднішній стан справ у державі".


2187Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: