Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/28/zatrimok-iz-viplatoju-sotsialnih-dopomog-ta-pensii-v-oblasti-nemae-atamanchuk.htm
новини, 28 липня 2015

Затримок із виплатою соціальних допомог та пенсій в області немає - Атаманчук


Затримок із виплатою соціальних допомог та пенсій в області немає. Про це повідомила на апаратній нараді заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віта Атаманчук. Вона зазначила, зокрема, що у липні потреба в коштах на виплату пенсій та грошової допомоги в області складає 444 мільйони гривень. 24 липня фінансування зазначених видатків завершено (серед отримувачів виплат – пенсіонери-цивільні та пенсіонери-військові, деякі інші категорії громадян).


Заступник голови ОДА зупинилась також на проблемних питань пенсійного забезпечення. Насамперед, це чимала заборгованість суб’єктів господарювання та інших платників зі сплати страхових внесків. Станом на 1 липня вона становить 67,1 мільйона гривень, у тому числі борг економічно активних платників складає 36,5 тисячі гривень.

Значно більше (4,8 мільйона гривень) економічно активні платники заборгували Пенсійному фонду за відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій. Загальна сума такої заборгованості на початок липня – 81,7 мільйона гривень.


У зв’язку з цим, Віта Атаманчук нагадала керівникам районів та міст, які брали участь в апаратній нараді в режимі онлайн, про доручення голови обласної державної адміністрації від 1 липня ц.р. за № 01-26/152/1 щодо необхідності погашення заборгованості зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску і звернула увагу керівників територій на безумовність його виконання.


Заступник голови ОДА також повідомила, що на сьогодні на території Кіровоградської області перебувають 10 тисяч 244 внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим та Донецької і Луганської областей. Минулого тижня, зокрема, прибули 14 переселенців.

2392Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: