Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/23/u-kirovogradi-rozgljanuli-pitannja-schodo-pereimenuvannja-vulits.htm
новини, 23 липня 2015

У Кіровограді розглянули питання щодо перейменування вулиць


22 липня, у Кіровоградській міській раді відбулося засідання міської топонімічної комісії під головуванням заступника міського голови Сергія Колодяжного.


Члени комісії розглянули питання щодо перейменування вулиць Кіровограда, які підпадають під дію законів про декомунізацію. Відповідно до прийнятого рішення, Кіровоградській міській раді рекомендується перейменувати вулицю Героїв Сталінграду на вулицю Академіка Тамма (від 50 років Жовтня до вулиці Пацаєва) і на вулицю Героїв України (від Пацаєва).


Вулиці 20 років Міліції пропонується повернути історичну назву – Солдатська, як і вулиці 40 років Перемоги, яка може отримати назву– Бобринецький шлях. Члени топонімічної комісії підтримали пропозицію перейменувати вулицю Щорса на вулицю Ганни Дмитрян, оскільки на кошти саме цієї меценатки в 1904 році було побудовано лікарню Святої Анни, яка знаходиться на цій вулиці.


Може зникнути на карті Кіровограда і вулиця Московська – комісія пропонує перейменувати її у Холодноярську. Вулиці та провулку Енгельса також можуть повернути першоназви – вулиця Петропавліська та провулок Петропавлівський. А вулицю Медведєва запропоновано перейменувати на вулицю відомого українського мецената Євгена Чикаленка.


2202Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: