Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/22/za-kilkistju-oformlenih-subsidii-kirovogradschina-vhodit-do-desjatki-kraschih.htm
новини, 22 липня 2015

За кількістю оформлених субсидій Кіровоградщина входить до десятки кращих


На цьому під час апаратної наради наголосила заступник голови обласної державної адміністрації Віта Атаманчук.


Зокрема, вона відзначила, що вчора на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, розглядалося питання призначення субсидій. Під час наради було відзначено, що Кіровоградська область займає сьоме місце серед областей за кількістю призначених субсидій.

За словами посадовця, до органів соціального захисту населення надійшло 95 тисяч звернень від жителів області стосовно призначення субсидій, з яких на сьогодні вже опрацьовано 57 тисяч справ.


Проте, незважаючи на певні позитивні результати в оформленні субсидій в цілому по області, за словами Віти Атаманчук, у містах обласного значення у тому числі і у Кіровограді не встигають вчасно опрацювати усі заяви. Пояснюється це об’єктивними причинами, адже програма під назвою «Наш дім» технічно не в змозі опрацювати ту кількість звернень, що надходять від громадян до органів соціального захисту населення.


Значну увагу під час колегії Міністерства соціальної політики України також було приділено питанню соціального забезпечення військовослужбовців та родин загиблих учасників АТО.

У цьому контексті Віта Атаманчук звернулася до очільника області, нагадавши, що днями до неї звернулися близько 10 родин загиблих учасників АТО, які за новим законодавством втрачають пільги при оплаті комунальних послуг, з проханням через народних депутатів України від Кіровоградщини посприяти внесенню на законодавчому рівні відповідних змін щодо соціального захисту цієї категорії громадян.


Також Віта Атаманчук торкнулася питання підтримки вимушених переселенців, що прибувають до нашої області. – На сьогодні в області перебувають 10230 переселенців з окупованих територій на Сході України та з Автономної Республіки Крим. Лише за минулий тиждень до нашої області прибуло 48 вимушених біженців, – повідомила заступник голови облдержадміністрації.


Також вона наголосила на необхідності всебічної підтримки цієї категорії громадян, , як з боку держави, так і зі сторони громадян, усіх, кому не байдужа доля наших співгромадян, які змушені тікати від війни та опинилися у складних життєвих обставинах.


2113Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: