Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/21/za-pivroku-na-kirovogradschini-do-vidpovidalnosti-pritjagnuli-57-posadovtsiv-ta-silovikiv-koruptsioneriv.htm
новини, 21 липня 2015

За півроку на Кіровоградщині до відповідальності притягнули 57 посадовців та силовиків - корупціонерів


Завдяки роботі органів прокуратури області за півроку за вчинення корупційних правопорушень притягнули 57 посадових та службових осіб.


Повідомили у прес-службі прокуратури області.


Більшість засуджених корупціонерів, не зважаючи на свої посади та статуси, отримали реальні терміни покарання.


Серед притягнутих до кримінальної відповідальності: 2 - посадові особи місцевого самоврядування, 10 – державних службовців, 9 працівників правоохоронних органів, професійний суддя та податківець.

Загалом, протягом поточного року органи досудового слідства Кіровоградщини розпочали 21 кримінальне провадження з ознаками корупції. До суду направили 18 обвинувальних актів стосовно 26 осіб. Від займаних посад відсторонили10 обвинувачених, 15 - звільнили з посад.


Проведели роботу і щодо протидії корупції адміністративними засобами. Зокрема, за результатами розгляду адміністративних справ судами до відповідальності притягнули понад 30 корупціонерів, серед яких 17 депутатів місцевих рад та 9 посадових осіб місцевого самоврядування.

Внесли 92 подання органам державної влади та місцевого самоврядування на проведення службових перевірок у зв’язку із порушеннями Закону України «Про запобігання корупції».


1908Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: