Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/17/u-kirovogradi-obgovorili-pitannja-energetichnoi-bezpeki.htm
новини, 17 липня 2015

У Кіровограді обговорили питання енергетичної безпеки


Заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко узяв участь в кущовій нараді Дніпровського регіону з питань енергетичної безпеки. Нарада проводилась в обласному центрі на базі ПАТ "Кіровоградобленерго" за участі керівництва Держенергонагляду України, представників Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, фахівців у сфері енергетики Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей.


Під час засідання йшлося про підсумки роботи паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, а також про підготовку енергопостачальних організацій та соціально-важливих споживачів до опалювального сезону. 


На початку наради Сергій Коваленко підкреслив, що на Кіровоградщині налагоджена співпраця між енергопостачальниками, облдержадміністрацією та споживачами у вирішенні важливих питань (оплата за електроенергію, погашення заборгованості за спожиті енергоносії тощо). Сьогодні, зокрема, обласна влада намагається вирішити проблему, що виникла внаслідок несвоєчасного відшкодування субсидій. За словами заступника голови облдержадміністрації, полягає вона в тому, що споживачі, які подали документи на отримання субсидій, сплачують за спожиті комунальні послуги лише прорахований відсоток. Проте, поки що не всі звернення опрацьовані органами соцзахисту, не всім заявникам призначено субсидії, внаслідок чого виникли великі борги перед підприємствами, що надають комунальні послуги. Для вирішення цієї проблеми облдержадміністрація вживає необхідні заходи. Ще одне актуальне на сьогодні питання, що потребує сприяння органів виконавчої влади - невідповідність діючих тарифів для бюджетних організацій на тепло реальній вартості послуг. Саме від його вирішення залежить вчасність початку опалювального сезону. 


Аналізуючи проходження минулорічного опалювального сезону, учасники наради неодноразово наголошували, що через економічні проблеми в державі, він проходив за умов обмежень подачі електроенергії – відключень споживачів. Сьогодні в державі ведеться підготовка до нового опалювального сезону, вживається максимум заходів, щоб наступного осінньо-зимового періоду уникнути обмежень у електропостачанні. 


Серед актуальних проблем Кіровоградщини, пов’язаних із забезпеченням надійності електропостачання споживачів, було відзначено проблеми із дефіцитом палива (лише на 50% від потреби), розкрадання майна енергетиків (цього року вже зафіксовано 59 випадків на понад мільйон гривень збитків), зволікання з передачею на обслуговування ПАТ "Кіровоградобленерго" деяких ліній та підстанцій підприємств-банкротів, необхідність удосконалення нормативної бази, на основі якої укладаються та затверджуються графіки аварійних відключень, низький рівень платіжної дисципліни споживачів.


Для того, щоб мінімілізувати ризики зриву опалювального сезону, учасники наради в процесі обговорення внесли пропозицію у кожному регіоні створити штаби з його підготовки та проходження за участі керівників прокуратури, облдержадміністрації, управлінь МНС та енергопостачальних організацій.


2721Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: