Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/17/novoukrainskii-sanatorii-gusarske-urochische-bere-uchast-u-derzhavnomu-tenderi-na-ozdorovlennja-uchasnikiv-ato.htm
новини, 17 липня 2015

Новоукраїнський санаторій "Гусарське урочище" бере участь у державному тендері на оздоровлення учасників АТО


Під час робочої поїздки до Новоукраїнського району голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомився із роботою санаторію "Гусарське урочище", що розташований неподалік села Піддубне. Про це повідомила  прес служба ОДА.


Санаторій побудовано наприкінці 80-х років уже минулого століття на екологічно чистій території у парковій зоні зі штучними лісовими насадженнями, переважно дубовими. Поряд є озеро, облаштований і пляж.


Спеціалізується "Гусарське урочище" на лікуванні та профілактиці хвороб серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, органів дихання, захворювань нирок і шлунково-кишкової системи.

Власна лікувальна вода, що має сечогінні та жовчогінні властивості, впливає на відновлення нервової та серцево-судинних систем, дозволяє санаторію розвивати бальнеологічний напрямок. Тут є ванне відділення, виконується процедура гідроколонотерапії.


Цілющі властивості води і лісу, привітний медичний персонал, компактне і затишне розташування двох корпусів санаторію приваблюють багатьох людей на лікування. Так, перший чоловік, пацієнт санаторію, з яким поспілкувався Сергій Кузьменко, приїхав на лікування до Новоукраїнського "Гусарського урочища" аж із Верховини Закарпатської області. Як зауважила головний лікар санаторію Зоя Ярошенко, тут оздоровлюються люди практично із усіх регіонів України, клієнтами заклад забезпечила перемога у тендері пенсійного фонду. Але і в даному випадку є своя ложка дьогтю, із Західної України, наприклад, людям складно добиратися до Кіровоградської області через відміну низки потягів, немає із санаторієм і постійного транспортного громадського сполучення із райцентром. Але остання проблема для керівництва закладу не біда, із залізничного та автовокзалу у Новоукраїнці, як зауважив директор санаторію Володимир Битко, людей забирає власний автотранспорт "Гусарського урочища".


Володимир Битко також розповів, що санаторій стабільно завантажений відсотків на 70 – 80. В день, коли заклад відвідав Сергій Кузьменко в ньому оздоровлювалось 84 особи. До слова, санаторій "Гусарське урочище" розрахований на 150 осіб.


Приїхати до санаторію можна не лише за путівкою, розрахованою на повний курс лікування терміном 21 день. Як розповіла Зоя Ярошенко, відпочити тут можна і на вихідних із сім'єю, винайнявши кімнату і оплативши харчування, коштуватиме такий вікенд близько 200 грн. за добу для однієї людини. А день лікування в санаторію, разом із проживанням і харчуванням, за її словами, коштує 270 грн.


Під час екскурсії закладом Сергій Кузьменко оглянув лікувальне відділення, кімнати, спортивну залу та їдальню. В цілому побаченим і почутим про роботу "Гусарського урочища" він залишився задоволений, хоча й відзначив, що санаторію конче потрібен сучасний ремонт. І дійсно, як підтвердила головний лікар, центральний корпус не бачив капітального ремонту від початку свого створення у 1989 році. Оновити матеріально-технічну базу закладу дозволила б його робота протягом усього року. Наразі "Гусарське урочище" працює лише в теплу пору, хоча всі умови для роботи взимку тут є, а тому власних зароблених коштів для проведення капітального ремонту в закладі бракує. Як пояснила далі Зоя Ярошенко, в зимовий період не завжди є державне замовлення із відповідним фінансуванням.


Наразі ТОВ санаторій "Гусарське урочище" подало документи на участь у тендерній процедурі для оздоровлення учасників бойових дій та учасників АТО. Тендерна пропозиція закладу становить 255 грн. за особу на добу.


3000Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: