Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/15/do-uchasti-u-proekti-es-pobuduemo-maibutne-razom-potrapili-2-ob-ekti-z-novgorodki.htm
новини, 15 липня 2015

До участі у проекті ЄС "Побудуємо майбутнє разом" потрапили 2 об'єкти з Новгородки


Сергій Кузьменко у співголовуванні із Олександром Чорноіваненком провів засідання наглядової ради щодо реалізації в області проекту ЄС "Побудуємо майбутнє разом".  Про це інформує  сайт кіровоградської ОДА.

До участі у реалізації даного проекту від Кіровоградщини потрапили 2 об'єкти із Новгородки – гуртожиток та дитячий садочок "Світлячок". На капітальний ремонт цих закладів Євросоюз виділяє 711 тис. євро.


На якому етапі наразі перебуває проект інформував його керівник в регіоні, радник голови обласної ради Валерій Кальченко.

Він повідомив, що вирішено низку організаційних питань, які стосуються документального оформлення даних об’єктів, як-то передача гуртожитку від Міносвіти у комунальну власність Новгородківської селищної ради, пройшла реєстрація будівель у районному управлінні юстиції, розроблено проектно-кошторисну документацію для затвердження якої вже є і державна експертиза.


Наразі на рахунку, закріпленому за проектом, уже є перший транш коштів від ЄС – 10 млн. 300 тис. грн. Свій внесок зробила і область, виділивши із бюджету 410 тис. грн. Відтак, фінансове підґрунтя для старту ремонтних робіт уже є. Але у зв’язку із значними інфляційними процесами виникла потреба коригувати кошторис робіт, виконком, який опікується реалізацією проекту на скільки це було можливо зменшив прогнозовані витрати в обрахунках, але всерівно проект потребує додаткового фінансування. З цього приводу голова облдержадміністрації зазначив: "Європейські партнери високо цінують дотримання домовленостей. І у відповідь на їхній вагомий крок по виділенню 700 тис. євро, ми повинні виконати і свої зобов'язання". Відтак Сергій Кузьменко звернувся до Валерія Кальченка з проханням максимально прискіпливо слідкувати за реалізацією проекту: "Щоб ні у платників податків області не виникало сумнівів у ефективному використанні коштів, виділених на рівні регіону на реалізацію проекту, ані європейські партнери не були розчаровані у такому виді співпраці з нами, - сказав він.


На умовах співфінансування свій внесок іще мають зробити селищна та районна влада Новгородківки по 500 і 408 тис. грн. відповідно.


Обговорили члени наглядової ради і проблеми, що виникли під час підготовки проектів по даних об’єктах. Зокрема, є питання по енергозабезпеченню, обленерго, за словами Валерія Кальченка, висунуло умову встановлення додаткової електролінії для гуртожитку. А для дитячого садка потрібна власна блочна котельня, опалення там взагалі не встановлено і нові очисні споруди.


Члени наглядової ради були єдині в думці, що капітальний ремонт і в гуртожитку, і в дитячому садку необхідно розпочинати якнайшвидше, фінансування цих робіт якраз і є пріоритетним, а вже в процесі вишуковуватиметься можливість оплати інших побутових витрат, як-то закупівля постільної білизни, меблів тощо.


1937Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: