Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/13/v-oleksandrii-vidznachili-richnitsju-vivodu-viisk-z-afganistanu.htm
новини, 13 лютого 2015

В Олександрії відзначили річницю виводу військ з Афганістану


15 лютого Україна вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав та відзначає 26-у річницю виводу радянських військ з Афганістану. У нашому місті заходи з нагоди цієї події відбулись напередодні, 13 лютого, на Європейській площі біля меморіального комплексу воїнам–інтернаціоналістам. 

Участь у мітингу-реквіємі взяли представники влади, учасники війни в Афганістані, військовослужбовці олександрійського гарнізону, мешканці міста різних поколінь. З Олександрії та навколишніх сіл і селищ участь у військовому конфлікті в Афганістані брали 735 чоловік, 28 з них живими не повернулися додому. 
Звертаючись до учасників заходу, міський голова Степан Цапюк відзначив високу мужність і героїзм воїнів-афганців, які з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок. 

«Сьогодні, коли на території нашої країни йде неоголошена війна, саме вони є взірцем патріотизму, любові до Батьківщини, безкорисливого служіння народу та захисту незалежності і суверенітету України», – зазначив С.Цапюк. 
Міський голова подякував воїнам-інтернаціоналістам за їх подвиг та побажав учасникам бойових дій на території інших країн і усім олександрійцям мирного неба над головою, міцного здоров’я та впевненості у дні прийдешньому. 

Також перед учасниками мітингу виступили командир військової частини Геннадій Побиванець та голова ОГОВІ «Солдати в Афгані» Євген Звєрєвщиков. Вони щирими словами згадали своїх бойових побратимів, які віддали життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок на далекій афганській землі. Присутні вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів-афганців хвилиною мовчання та на знак глибокої поваги і шани поклали квіти до пам’ятного обеліску. 

Цього ж дня в Церкві Святих Федора та Анастасії відбулась панахида за загиблими воїнами.

2000Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: