Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/13/18-richnii-kirovogradets-potsupiv-ta-prodav-noutbuk-znaiomogo.htm
новини, 13 лютого 2015

18-річній кіровоградець поцупив та продав ноутбук знайомого


18-річний юнак присвоїв і продав чужий ноутбук, а потерпілому збрехав, що розбив його. Але власник віднайшов оголошення про продаж своєї речі в Інтернет-магазині. За вчинене зловмиснику загрожує до трьох років обмеження волі.



У ході проведення слідчих дій було встановлено, що родич власника попросив дозволу взяти ноутбук до свого знайомого, який приїхав з обласного центру в гості до бабусі. Разом товариші переглядали кінофільми, а коли хлопець збирався додому то вирішив залишити ноутбук у знайомого до ранку, побоявшись розбити дорого вартісну річ по дорозі.


Наступного дня власник разом з родиною поїхав до іншого міста. Повернувшись додому, він попросив брата забрати ноутбук, але у телефонній розмові знайомий розповів, що начебто помилково взяв гаджет з собою в обласний центр. Шахрай упродовж місяця вигадував всілякі відмовки щодо повернення речі, а потім і зовсім став ігнорувати потерпілого.



Коли у власника урвався терпець, він особисто поїхав в обласний центр, але по телефону спритник пояснив, що повернути ноутбук не зможе, адже річ випала з вікна і розбилася.

Та розрахунок зловмисника виявився хибним - того ж дня потерпілий на дошці оголошень в мережі Інтернет в колонці «продається» віднайшов свій ноутбук.


Як з’ясували правоохоронці, 18-річний хлопець, маючи намір отримати «легкі» гроші, відразу ж після візиту товариша поїхав додому, прихопивши із собою чужу річ. В обласному центрі ноутбук продав за більш ніж удвічі нижчою ціною від реальної вартості. Отримані кошти в сумі 4600 гривень витратив на власні потреби.


Наразі ноутбук повернуто власнику.

- По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, - повідомив начальник районного відділу міліції Ігор Матвійчук, - зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або обмеження волі на строк до трьох років.


2006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: