Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/30/gromadska-organizatsija-obvinuvachue-upravlinnja-osviti-kirovograda-v-roztrachanni-bjudzhetnih-koshtiv.htm
новини, 30 січня 2015

Громадська організація обвинувачує управління освіти Кіровограда в розтрачанні бюджетних коштів

Громадська організація «Верховенство права» звернулася із запитом до прокурора Кіровоградської області, начальника УМВС в області та начальника Держфінінспекції у Кіровоградській області із заявою щодопорушень Управлінням освіти Кіровоградської міської ради законодавства в сфері державних закупівель.

Текст заяви розміщений на офіційному сайті ГО.

«По інформації, яка розміщена на офіційному інформаційному бюлетні «Вісник державних закупівель», громадській організації «Верховенство права» стало відомо, що Управлінням освіти Кіровоградської міської ради 12 січня 2015 року за результатами тендерів було укладено низку угод з ТОВ «УкрПродДонСервіс» та СТ «Добра» на постачання продуктів харчування на загальні суми 31 254 126,70 гривень та 7 433 060,00 гривень, відповідно.
 
Джерелом фінансування закупівлі є кошти місцевого бюджету.
 
Згідно  тендерної документації поставка продуктів харчування передбачена протягом 2015 року у заклади освіти міста Кіровограда.
 
Разом з тим, якщо проаналізувати дані моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари станом на 12 січня 2015 року, які розміщені на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, то стане зрозумілим, що ціни на деякі продукти харчування зазначені в договорах з ТОВ «УкрПродДонСервіс» та СТ «Добра», значно перевищують їх вартість від ринкових», йдеться в заяві.



Заявник просить провести перевірку щодо додержання Управлінням освіти Кіровоградської міської ради Закону України «Про здійснення державних закупівель» під час проведення тендерних процедур та у випадку наявності порушень притягнути винних осіб до відповідальності, розпочати досудове розслідування і притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

Юрист ГО «Верховенство право» Євген Скиба повідомив Новинам Кіровоградщини, що громадська організація існує вже понад трьох років. ЇЇ мета — захист прав звичайних громадян, інтересів держави щодо доцільного використання бюджетних коштів та прав журналістів. За його словами, завдяки діяльності «Верховенство права» чимало недобросовісних чиновників позбулися посад, а стосовно деяких із них порушені кримінальні справи.




Новини  Кіровоградщини

2556Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: