Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/05/22/predstavniki-komitetu-vibortsiv-oznaiomili-pravoohorontsiv-zi-zminami-viborchogo-zakonodavstva-ukraini.htm
новини, 22 травня 2014

Представники комітету виборців ознайомили правоохоронців зі змінами виборчого законодавства України

Ці та інші питання обговорили сьогодні в Управлінні МВС України в Кіровоградській області під час тренінгу, який провели координатор виборчих програм в Кіровоградській області Володимир Гришко, представник КВУ Ірина Лягул та тренер і керівник Кіровоградської Асоціації «Громадські ініціативи» Любов Лук’янцева, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Також у заході брали участь начальник УГБ УМВС Олег Вітюгов, його заступник Олександр Дьомич, 
представники Управління, керівники та заступники начальників міськрайвідділів області.

На початку заходу Любов Лук’янцева детально ознайомила присутніх з ключовими питаннями щодо змін у Законі України «Про вибори Президента України», наголосивши, що позачергові вибори Президента в країні проводяться вперше.

Детально було розглянуто питання про права та обов’язки працівників міліції, які задіяні до охорони громадського порядку під час виборчого процесу.

Зокрема, увагу учасників тренінгу звернули на особливості роботи міліціонерів під час передачі бюлетенів виборчим комісіям, охорону документації до дня голосування, підтримання громадського порядку на виборчих дільницях у день голосування, транспортування протоколів до ОВК та ЦВК.

Стосовно цих моментів було багато запитань від керівників міськрайвідділів, які могли поспілкуватися з тренерами та керівництвом Управління завдяки селекторному зв’язку.

Також було розглянуто ряд типових ситуацій, які можуть виникнути під час несення служби на виборчих дільницях, та алгоритм дій працівників міліції.

Начальник УГБ УМВС Олег Вітюгов та представники комітету виборців України надали поради учасникам заходу щодо вирішення і попередження конфліктних ситуацій, які можуть виникати на виборчих дільницях. Крім того, всіх працівників міліції забезпечено розширеними методичними рекомендаціями щодо забезпечення охорони громадського порядку і безпеки громадян під час позачергових виборів Президента України.

Окремо учасники тренінгу обговорили роль працівників ОВС у притягненні до відповідальності осіб, які порушили виборче законодавство.

Начальник УГБ УМВС Олег Вітюгов зазначив, що на Кіровоградщині у Бобринецькому, Голованіському, Гайворонському, Новоукраїнському та Світловодському районах одночасно з президентськими будуть проходити вибори до місцевих рад. Олег Анатолійович наголосив на необхідності неухильного виконання вимог законодавства, дотримання дисципліни і законності та запевнив, що правоохоронці Кіровоградщини докладуть всіх зусиль, аби не допустити порушень.

1491Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: